Stijn Slump, één van de deelnemers aan het toernooi.
Stijn Slump, één van de deelnemers aan het toernooi. (Foto: Sander Goldbach)

Pilz Vianen Open 2021 van LTV Vianen groot succes

  •   keer gelezen

VIANEN • Het open toernooi is jaarlijks het grootste evenement van tennisvereniging LTV Vianen, waarbij er club overstijgende wedstrijden worden gespeeld. 


Met andere woorden, iedereen die lid is van de KNLTB (tennisbond) mag zich inschrijven voor dit toernooi met officiële wedstrijden. 

De editie van 2020 is niet doorgegaan wegens Corona en het was maar zeer de vraag of 2021 ook wel door kon gaan. Waar de Open Toernooi Commissie, een team van acht vrijwilligers, die normaal in januari al beginnen met de voorbereidingen in januari, kregen zij nu pas half mei groen licht vanuit de overheid en KNLTB. 

Sterker nog, landelijk mochten de eerste toernooi pas starten vanaf zaterdag 3 juli, precies de vaste week van LTV Vianen. De commissie is er vol voor gegaan en Pilz uit Vianen, al jarenlang de hoofdsponsor, was weer van de partij. 

Gelukkig is de commissie een hecht team en hebben zij een succesvol draaiboek, dus de organisatie van het toernooi is prima van de grond gekomen.

Normaal doen er gemiddeld 250 deelnemers mee, dit jaar maar liefst 368 deelnemers. De verwachtingen van de organiserende commissie zijn daarmee extreem overtroffen. Er kwamen tennissers uit Den Haag, Breda en zelfs Veghel. 

Ook de hogere categorieën (speelsterkte 2 en 3) wisten het toernooi te vinden. 

Het toernooi is zaterdag 3 juli begonnen en in dit eerste (voor)weekend zijn er al meer dan 90 wedstrijden gespeeld. Doordeweeks tijdens de avonduren waren er steeds ruim 30 wedstrijden.  

In het weekend en op dinsdag zijn er kleine regenuitdagingen geweest, maar alles is gelukt en het toernooi is keurig volgens schema afgewerkt. Het finaleweekend was op 10 en 11 juli met als klapper op de vuurpijl op zondag de herenenkel 2 finale. Stijn Slump (nr. 80 van Nederland) tegen Luuk van Eeuwen. De wedstrijd werd gewonnen door Stijn Slump met 7-5 en 6-1.

Graag zelf gaan tennissen? LTV Vianen heeft een lopende actie: 35 procent korting op een volledig lidmaatschap tot en met 31 december 2021. Of kom zondag 12 september naar de Open Dag.

Meer informatie: https://www.ltv-vianen.nl/.

CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier