Foto: Sanne Meerman

Leefstijl4Vianen: werken aan een gezonde levensstijl

  •   keer gelezen

VIANEN • Kort geleden is Leefstijl4Vianen gestart met een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). De GLI is een programma voor volwassenen met overgewicht en richt zich op gedragsverandering. 


Het doel is daarom ook om te werken aan een gezonde levensstijl, op een manier dat die langdurig vol te houden is. De deelnemer wordt twee jaar begeleid door een leefstijlcoach, fysiotherapeut, diëtist en buurtsportcoach. Bij dit programma gaat het niet alleen om gewichtsverlies. 

Het doel is met name een gezonder en actiever leven. Sinds de coronapandemie is dat nog belangrijker geworden. De belangstelling voor dit programma neemt dan ook steeds meer toe.

Langdurige coaching
Het multidisciplinair programma begint met een intake bij een leefstijlcoach. De diëtist kijkt naar het voedingspatroon, de fysiotherapeut test in hoeverre iemand goed beweegt en de buurtsportcoach adviseert welk sport- of beweegaanbod in de gemeente het beste aansluit.

De twee jaar coaching en begeleiding is nodig om een daadwerkelijke gedragsverandering te bewerkstelligen.

Persoonlijke aandacht
Het programma wordt afgestemd op de persoonlijke situatie. Allereerst wordt een onderzoek aangeboden, waarbij wordt gekeken naar de BRAVO-factoren: bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning.

Daarna begint het programma en krijgt de deelnemer twee jaar begeleiding door de leefstijlcoach. Dit houdt onder andere in dat de diëtist voedingsadviezen geeft en de deelnemer zelf aan de slag gaat met beweegactiviteiten. 

Tot slot zijn er sessies in kleine groepen, zodat mensen ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. 

“Ik zag er tegenop, maar ben blij dat ik een coach hebben voor een periode van twee jaar. Zo houd ik het beter vol. Ik kijk ernaar uit om andere mensen in de groep te ontmoeten!”, aldus een deelnemer.

Voor wie?
Het programma Leefstijl4Vianen is voor mensen met een BMI (Body Mass Index) van 25 of hoger. Meedoen gaat via een verwijzing van de huisarts. De aangeboden programma’s vallen onder de basisverzekering.

Meer informatie via het algemene mailadres: leefstijl4vianen@gmail.com.

CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier