<p>Lekbrug Beachwaterpolo Event</p>

Lekbrug Beachwaterpolo Event

(Foto: Nico Van Ganzewinkel)
fotoreportage

Lekbrug Beachwaterpolo event gespeeld in Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • Het water van recreatieplas de Middelwaard in Vianen vormde zaterdag het decor vormen voor het Lekbrug Beachwaterpolo event. 


Nu de oude Lekbrug binnenkort weg gaat, moest er iets nieuws komen ter nagedachtenis, vond zwemverenging de Albatros uit Vianen. 

De geboorte van een parel kost normaal enkele jaren, bij de Albatros uit Vianen doen ze dat wat sneller. Afgelopen zaterdag zag het eerste Lekbrug Beachwaterpolo event het licht onder de flanken van de Lekbrug. 

Het beach event was niet alleen nieuw op deze schaal in Nederland maar ook een emotioneel weerzien van veel spelers in de waterpolo wereld. In verschillende klasse werden ruim vijftig wedstrijden gespeeld in een strak schema. Naast de emotionele reacties was iedereen het erover eens dat Beachwaterpolo ontzettend spectaculair en gaaf is om te spelen en dat de locatie in Vianen perfect is gevonden. 

Het volgende toernooi staat daarom al in de planning voor 9 juli 2022.     

Aangepaste versie
Waterpolo wordt normaliter in een zwembad achter gesloten deuren gespeeld en trekt minder publiek dan gewenst. Om die reden meent de internationale sportorganisatie FINA en de KNZB dat waterpolo ‘sneller en spannender’ gemaakt dient te worden, een trend die bij meer sporten gaande is. Dus werd een Beach-variant bedacht dat op een kleiner veld van 10 bij 15 meter gespeeld wordt met teams van vier spelers. Deze kleine teams strijden in tweemaal tien minuten om de winst.

Albatros heeft de beperkingen van de corona periode gebruikt om deze zomer een aantal evenementen op te zetten waardoor de Vijfheerenlanden het middelpunt wordt van het Beach waterpolo in Nederland. Deze evenementen bestaan uit wekelijkse vrij toegankelijke demonstratie events Beachwaterpolo in het open water van de gemeente Vijfheerenlanden zoals het Merwedekanaal en de Linge.

Het Lekbrug Beachwaterpolo event was in Nederland het eerste grote waterpolo toernooi dat wordt gehouden. In de schaduw van de Lekbrug werden zaterdag ruim vijftig wedstrijden gespeeld in verschillende poules van heren dames en jeugd.

Bij Beachwaterpolo wordt er veel gescoord en het spel ligt nooit stil aangezien de reguliere waterpolo-regels van een uitworp na een goal en tijdelijke stillegging bij een overtreding niet van toepassing zijn bij Beach waterpolo. Dat maakt het voor het publiek leuk en spectaculair om naar te kijken, voor de spelers is het vooral een erg intensieve sportervaring. 

Meer informatie over de Beach waterpolo evenementen in de Vijfheerenlanden is te vinden op www.zvalbatros.nl.

CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier