Foto: Aangeleverd

Lekker vies worden tijdens ModderDag bij Stichting Kinderopvang Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • Bij Stichting Kinderopvang Vianen (SKV) was het dinsdag tijd voor de jaarlijkse ModderDag. 


Op de peuterclubs, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang werden de zandtafels, zwembadjes, tuinen en speelpleinen omgetoverd tot ware modderspeelplekken voor de kinderen en de pedagogisch medewerkers.

Normaliter mogen de kinderen natuurlijk altijd heerlijk buitenspelen met zand en water en zijn vieze schoenen of kleren geen probleem, maar op ModderDag wordt er een echt feest van gemaakt bij SKV. 

Zo werd er op KDV Duimelotje heerlijk in een modderbad gesprongen, maakten de kinderen op BSO Parkschool prachtige modderkunstwerken en hebben de kinderen van BSO Kidzkeet op het plein van basisschool ‘De Ark’ een eigen ‘blote voeten pad’ gemaakt met zand, water, houtsnippers, kiezels en natuurlijk heel veel modder.

Mud Day
International ‘Mud Day’ is ontstaan in Nepal en Australië met de achterliggende gedachte dat kinderen meer in aanraking moesten komen met de natuur en ontdekken hoe geweldig buitenspelen is.

Bij SKV is buitenspelen een belangrijk onderdeel van het dagprogramma, niet alleen in de eigen speelpleinen en tuinen maar ook in het park, Viaanse Bos of de uiterwaarden. 

In Nederland werd ModderDag voor het eerst in 2013 georganiseerd.

Meer informatie: www.kinderopvangvianen.nl.

CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier