<p>Laatste dagen Lekbrug Vianen</p>

Laatste dagen Lekbrug Vianen

(Foto: Nico Van Ganzewinkel)

Werkzaamheden voor verwijderen van Boogbrug Vianen gestart

  •   keer gelezen

VIANEN • Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie KWS Infra-Volker Rail-DDM zijn vorige week begonnen met de werkzaamheden om de Boogbrug over de Lek bij Vianen te verwijderen.


De planning is om de stalen boog dit najaar uit te varen.

Werkzaamheden
De start van de werkzaamheden bestaat uit het aanvoeren van materieel, het geschikt maken van de wegen voor het bouwverkeer en het inrichten van het bouwterrein. Om het bouwverkeer toegang te geven tot het werkterrein zijn verschillende verkeersmaatregelen nodig, zoals het verbreden van bochten voor vrachtwagens.

Vanaf eind juni wordt de Ringdijk, onder de bruggen, tijdelijk afgesloten. Dit wordt ter plaatse aangegeven met borden. Eerst wordt het tussenstuk ‘de aanbrug’ aan de kant bij Nieuwegein verwijderd, daarna de boog zelf en uiteindelijk ook de aanbrug bij Vianen. 

Naar verwachting is het project in juni 2022 gereed.

Werkterrein verboden gebied, Middelwaard toegankelijk
Tijdens de werkzaamheden neemt de aannemer verschillende maatregelen om de veiligheid te waarborgen en de uiterwaarde af te schermen. Zo wordt het bouwterrein ter hoogte van het talud en de uitwaarde afgezet met hekken.

De brug werd al eerder door Rijkswaterstaat afgezet en de toegangen naar de brugpijlers zijn dichtgemaakt. 

Tijdens de werkzaamheden blijft het recreatieterrein Middelwaard toegankelijk voor bezoekers.

Bouwapp beschikbaar
Inwoners die op de hoogte willen blijven van verwachte hinder, aangepaste verkeerssituaties en overige informatie over de werkzaamheden kunnen de BouwApp ‘Verwijderen Boogbrug Vianen’ downloaden. De app is gratis beschikbaar in de app-/playstore en is geschikt voor iOs en Android.

Daarnaast organiseert de aannemer vanaf begin september tweewekelijks een inloopspreekuur in de bouwkeet op locatie. Dit spreekuur wordt aangekondigd in de BouwApp.

Fotograaf Nico van Ganzewinkel ging bij de Boogbrug langs om deze nog een keer op de foto te zetten.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5