ingezonden mededeling

3 tips: zo herken je een betrouwbare slotenmaker in Utrecht

  •   keer gelezen

Je wilt een slotenmaker bellen om de deur te openen? Zorg ervoor dat je een betrouwbare specialist kiest. 


Veel slotenmakers willen je graag helpen, maar berekenen hoge tarieven of gebruiken hang- en sluitwerk dat niet aan de normen voldoet.

Betrouwbare slotenmaker: 3 tips
Hoe weet je zeker dat je met een betrouwbare slotenmaker in Utrecht te maken hebt? Wij zetten een paar handige tips voor je op een rij.

  • Uit de buurt: snel ter plekke
  • Sloten met SKG-keurmerk
  • Garantie op plaatsing van hang- en sluitwerk

Uit de buurt: snel ter plekke
Een goede slotenmaker kent de regio en weet wat er belangrijk is bij het afsluiten van de typische deuren en ramen daar. Bovendien voorkomt dit dat je er lang op moet wachten, als er een keer wat aan de hand is. Bekijk daarom hoe lang de slotenmaker erover zal doen om naar je toe te komen.

Tip: houd als richtlijn een maximaal aanrijtijd van 45 minuten aan. Lukt het de slotenmaker niet om binnen die tijd bij je voor de deur te staan? De kans is klein dat de specialist daadwerkelijk uit Utrecht komt. En lukt het binnen 30 minuten? Dan weet je helemaal zeker dat je een goede te pakken hebt.

Sloten met SKG-keurmerk
Hoe betrouwbaar een slotenmaker in Utrecht is kun je eigenlijk pas ervaren als je daar al gebruik van hebt gemaakt. Je zou natuurlijk de reviews van anderen kunnen lezen. Makkelijker nog is het om goed te kijken naar het type sloten waar je op kunt rekenen.

Vraag de slotenmaker die je belt daarom naar de sloten die er geplaatst zullen worden. Gaat het om hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk? Dat is het leidende keurmerk op dit gebied, dat met de sterren aangeeft dat je kunt rekenen op een betrouwbaar slot.

Garantie op plaatsing van hang- en sluitwerk
En heb je de slotenmaker aan de lijn of doe je online een aanvraag? Vraag ook meteen naar de garantie die je krijgt op de sloten. Het gaat dan om de sloten zelf, net als om de plaatsing daarvan. Een goede slotenmaker zal je in ieder geval 2 jaar garantie aanbieden, ook op de montage. Je weet dan zeker dat dit goed gebeurt, omdat je er anders gewoon op terug kunt komen.

Vind legitieme slotenmakers
Het kan best lastig lijken om een legitieme en betrouwbare slotenmaker te vinden. Daarom helpen we je een goede keuze te maken uit de slotenmakers in Utrecht, omdat wij alvast volgens de bovenstaande tips voor je op zoek zijn gegaan. Zo hebben we een specialist gevonden die inderdaad werkt met sloten met het SKG-keurmerk en die een goede garantie aanbiedt.

Zo weet je zeker dat je de sloten op een vakkundige manier kunt laten plaatsen. En dat er een specialist beschikbaar is die binnen 30 minuten ter plaatse kan zijn, bijvoorbeeld als jij je per ongeluk hebt buitengesloten.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5