Jolande van Kouwen in haar atelier.
Jolande van Kouwen in haar atelier.

Kleurenexplosie in zomerexpositie Stedelijk Museum Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • Het Stedelijk Museum Vianen nodigt iedereen die van felle kleuren, mooie bloemen en planten houdt uit voor de solo-expositie Cornucopia van de Viaanse kunstenaar Jolande van Kouwen.


Het kleurrijke werk van deze in Vianen geboren en getogen Van Kouwen (1965) is nog te hele zomer te bezichtigen.

“Na een half jaar lockdown willen wij het publiek de kans bieden zich te laven aan de fleurige en dromerige botanische landschappen van Jolande van Kouwen. Want er is zoveel moois!”, aldus conservator Afiena van IJken.

Van Kouwen studeerde in de jaren 80 schilderen en grafiek aan de Hoogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien werkt zij in Vianen als autonoom kunstenaar. De solo-expositie Cornucopia toont Van Kouwens meest recente schilderijen en tekeningen. Met haar kunstwerken van weelderige flora en fauna staat de kunstenares in een lange kunsthistorische traditie van de verbeelding van overvloed, vruchtbaarheid en verleiding.

Jolande van Kouwen: “Cornucopia, de hoorn des overvloeds, dat wat de natuur zo gul geeft en we als vanzelfsprekend lijken te zien... Het wordt steeds duidelijker dat we deel uit maken van deze natuur en er niet boven staan. Met deze expositie poog ik een steentje bij te dragen aan deze bewustwording.”

De officiële opening wordt zaterdag 26 juni door Christa Hendriksen, wethouder cultuur gemeente Vijfheerenlanden, digitaal verricht en is vanaf 16:00 uur te volgen op www.stedelijkmuseumvianen.nl en de Facebookpagina van het museum.

De tentoonstelling is vanaf 27 juni tot en met 26 september 2021 te bezichtigen. Gelieve vooraf te reserveren via de museumwebsite of ter plekke te registreren zolang de coronamaatregelen gelden.

CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier