Viaanse ooievaarskuikens geringd
Viaanse ooievaarskuikens geringd (Foto: Nico Van Ganzewinkel)
fotoreportage

Ooievaars in Vianen zijn geringd

  •   keer gelezen

VIANEN/ SCHOONREWOERD • De jonge ooievaars van het nest achter De Schaapskooi en drie nesten in het dorp Schoonrewoerd zijn woensdag van een pootring voorzien. Maandag was het de beurt aan de ooievaars in Vianen.


In Schoonrewoerd ging het in totaal om acht kuikens. Voor dit jaar is dat een bijzonder goed resultaat, want overal in het land gingen door het koude natte weer van mei vele legsels verloren. Overal gingen jongen dood door onderkoeling en longontsteking, er blijven dit jaar veel pootringen over.

Ook op het gemeentehuis van Vianen gaat het tot nu heel goed en dat is best bijzonder want daar zijn al vierjaar op rij geen jongen groot geworden. Het stelletje daar kreeg het meestal niet goed voor elkaar, zij brachten in zeven jaar totaal slechts vierjongen tot uitvliegen.

Maar nu wordt er gebroed door minstens één andere ooievaar, van de andere kon het nummer nog niet worden gelezen. Mogelijk gaat het de komende jaren beter.

Met behulp van brandweerkorps Vianen en STichting Ooievaar Research and Knowhow (STORK) zijn de aanwezige jongen in Vianen geringd.

 Op verzoek van gemeente Vijfheerenlanden is ook de ooivaarswebcam even schoongemaakt.

Fotograaf Nico van Ganzewinkel volgde het ringen op de voet. 

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5