ingezonden mededeling

Wat te doen voordat je een lekkage hebt

  •   keer gelezen

Een lekkage voorkomen? Wij vertellen je wat je het beste kunt doen om ervoor te zorgen dat je geen lekkage in je woning krijgt en welke maatregel je sowieso preventief zal moeten nemen.


Al nieuwsgierig geworden? Lees snel verder om te weten wat je moet doen voordat je een lekkage hebt.

Opstalverzekering
Je wilt een lekkage natuurlijk voorkomen, maar een opstalverzekering afsluiten is zeker aan te raden voor het geval er toch een lekkage ontstaat.

Het is een maatregel die je sowieso zal moeten nemen, omdat je anders hoge kosten kwijt bent voor het oplossen van de schade aan je woning. 

De opstalverzekering zorgt ervoor dat alles wat nagel- en aardvast aan je woning zit verzekerd is.

Waterstop? Sluit de kraan af
Een waterstop kan helpen om een lekkage te voorkomen, maar het is nog beter om gewoon de waterkraan dicht te draaien.

Als je de tuinslang of wasmachine niet gebruikt, draai dan de kraan dicht, want constante druk is funest voor de slangen. Door de kraan dicht te draaien, haal je druk eraf.

Zorg voor goede kitnaden in de badkamer en keuken
Goede kitnaden in de badkamer en keuken zijn onmisbaar. Breng ze aan bij de douche, de wastafel, het bad, tussen de muur en bij het aanrecht.

Wanneer de kitranden niet meer geheel waterdicht zijn, kun je dit herkennen aan druppels op het plafond wanneer iemand onder de douche is geweest.

Houd de meterstand goed in de gaten
Houd altijd de meterstand goed in de gaten, want je kunt zo ontdekken of er een lek in de waterleiding zit.

Schrijf de watermeterstand op voordat je gaat slapen en bekijk na het opstaan, voordat je water gebruikt, of deze stand nog hetzelfde is. Mocht deze afwijkend zijn, dan is de kans groot dat er sprake is van een lekkage.

Zet je wasmachine in een lekbak
Wat zeker belangrijk is, is om de wasmachine in een lekbak te zetten.

Er zijn verschillende soorten lekbakken verkrijgbaar die speciaal geschikt zijn voor de wasmachine. Hier kun je deze eenvoudig in plaatsen. Zonder lekbak kan de vloer wanneer er een lekkage is al snel helemaal blank komen te staan.

Je weet nu precies welke preventieve maatregelen tegen een lekkage je kunt nemen. Ga meteen aan de slag met onze tips, zodat je ernstige lekkageschade voor kunt zijn.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier