Foto: nl.123rf.com
ingezonden mededeling

Tips & tricks om je huis te isoleren

  •   keer gelezen

Je hoort het steeds vaker om je heen: ‘je huis isoleren is de toekomst’. Hier zit zeker een kern van waarheid in, omdat je met een goede huisisolatie ervoor zorgt dat energie niet onnodig verloren gaat.


Door gebruik te maken van goede isolatietechnieken blijft je huis in de winter lekker warm en zorg je er in de zomer voor dat het niet bloedheet wordt. Bij het isoleren van je huis komt nog wel het een en ander kijken. 

We helpen je graag op weg met een aantal tips & tricks, zodat je al op korte termijn energie kunt gaan besparen en je dit ook gaat voelen in je portemonnee. Dus waar wacht je nog op? Lees snel verder!

Bodemisolatie
Bodemisolatie is een goede eerste stap in de richting van een duurzaam huis. 

Het isoleren van de bodem van je huis zorgt voor een flinke besparing van energie waarbij een laag isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte van het huis wordt geplaatst. Dit isolatiemateriaal wordt aangebracht met een slang waar bolletjes of stukjes piepschuim in de kruipruimte worden gespoten. 

Op die manier ontstaat er een isolatielaag en kan de energiebesparing beginnen.

Een bodemisolatie wordt niet voor iedere woning aangeraden, aangezien vloerisolatie in verhouding meer energie bespaart. 

Mocht je een huis hebben waarbij het isoleren van de boven- of onderkant van de vloer niet mogelijk is? Dan is bodemisolatie de gouden tip die onnodige energieverspilling tegengaat en tegelijkertijd ervoor zorgt dat je milieubewust bezig bent.

Vloerisolatie
Behalve bodemisolatie, wordt vloerisolatie als steeds serieuzere optie gezien om je huis te verduurzamen. Vloerisolatie is namelijk net wat comfortabeler dan bodemisolatie en het zorgt aan het einde van de maand voor een grotere besparing op je energierekening.

Bij vloerisolatie wordt het isolatiemateriaal tegen de vloer geplaatst. Dit veroorzaakt een groter isolatie-effect, omdat in tegenstelling tot bij bodemisolatie, er geen tussenruimte zit tussen de vloer en het isolatiemateriaal. Dit draagt bij aan een optimale temperatuur en zorgt ervoor dat je deze winter met de hele familie lekker warm voor de kerstboom kunt zitten.

Voor het isoleren van je huis zijn er veel verschillende methodes. Het is er afhankelijk in welke staat jouw huis is, om te bepalen welke verduurzamingsmogelijkheden er mogelijk zijn. Laat je goed informeren door verschillende partijen, bekijk en vergelijk het aanbod van de verschillende bedrijven en kies uiteindelijk voor de isolatieoplossing die binnen jouw budget past.
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier