<p>&bull; Dit beeldhouwwerk Alda Hutten komt bij Hamerling te staan.</p>

• Dit beeldhouwwerk Alda Hutten komt bij Hamerling te staan.

(Foto: Aangeleverd)

Open kunstroute langs Viaanse etalages

  •   keer gelezen

VIANEN • Van zondag 6 juni tot vrijdag 9 juli is in achttien winkels in de Voorstraat in Vianen kunst te bewonderen van leden van vereniging Open Atelier Route Vianen.


“Eindelijk weer een activiteit na de moeilijke periode die hopelijk achter ons ligt”, zegt voorzitter Elly G. Hekman. De bezoekers van de winkels kunnen, terwijl er gewacht moet worden, genieten van de kunst. De expositie is gratis voor iedereen en coronaproof. “Ik kwam ooit op het idee toen ik bij de bakker een lange stoet van mensen zag wachten. Voordat ze aan de beurt waren stonden ze zich eigenlijk een beetje te vervelen. Toen dacht ik: ‘wat zou het mooi zijn als deze mensen ondertussen naar kunst kunnen kijken’.”

De expositie ‘Kunst in de Etalage’ wordt al vele jarenlang georganiseerd. Dit jaar hebben Wil Droogendijk, José Noé en Margreet van Moergastel het voorbereidende werk verricht. Ook van hen zijn kunstwerken te zien tijdens de expositieperiode.

Enthousiaste groep
De vereniging Open Atelier Route Vianen bestaat op dit moment uit ruim twintig beeldend kunstenaars uit Vianen. Bijna alle disciplines zijn in die enthousiaste groep vertegenwoordigd. Met alle mogelijke stijlverschillen en opvattingen van dien.

Oorspronkelijk ontstond de vereniging specifiek geïnspireerd op het fenomeen van de open atelierdagen. “Net als bij deze expositie ging het om het verlagen van de veronderstelde drempels bij het contact tussen publiek en de kunstenaars”, zegt Elly Hekman. Vorig jaar kon de Open Atelierroute gewoon doorgaan. En ook dit jaar staat het jaarlijkse evenement weer op de agenda en wel in het derde weekend van september.

Naast de open atelierdagen hield de vereniging ook groepsexposities tijdens de tweejaarlijkse Nationale Sleepbootdagen. Ook was het werk van de leden al een keer te zien tijdens een expositie in het stadhuis aan de Voorstraat.

Kunstenaars
Het werk van de kunstenaars is te zien bij de volgende winkels: Alda Hutten bij Chocolaterie en Hamerling, Elly de Kuyer bij Emiel All en Flinn, Thinca Timmerman bij Dirks en Lens, José Noé bij Krijnen en Wild Hearts, Margreet van Moergastel bij de Italiaan en het Panterhuis, Elly Hekman bij Dirks en Baars, Pereira bij Via Optiek en Pearl, Catherine Gathier bij De Woonwinkel en van de Werf Makelaars, Gijs Baars bij iZ Chiara Design en Wil Droogendijk bij Regio bank en de Goey Slagerij.

Meer informatie over de deelnemende kunstenaars is te zien op de website van de vereniging Open Atelier Route Vianen: www.openateliervianen.info

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier