Vrijwilligers BOM aan de slag in de snoeptuin
Vrijwilligers BOM aan de slag in de snoeptuin (Foto: Nico Van Ganzewinkel)
fotoreportage

NLDoet: aan de slag bij pompoenveld van BOM in Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • Bewonersorganisatie Monnikenhof is vrijdag 28 mei tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLDoet aan de slag gegaan in het nieuw aangelegde pompoenveld.


De afgelopen weken is al heel wat voorwerk verricht en nu is het tijd om de pompoenen te planten. De pompoenplanten zijn vooraf opgekweekt in de kas van de Stadskwekerij.

Bij de Stadskwekerij werden onder andere ook plantvakken worden aangelegd en ingezaaid. Verder werd tijdens de NLDoet-actie het onkruid verwijderd.

Snoeptuin
De Bewonersorganisatie Monnikenhof beschikt sinds 2015 over een Snoeptuin. De grond werd destijds door de voormalige gemeente Vianen ter beschikking gesteld. De Snoeptuin bevindt zich op de hoek van de Lange Waaijsteeg en Helsdingse Achterweg.

In de loop der tijd zijn er zo’n 60 fruitbomen geplant, zowel laag- als hoogstamfruitbomen. Ook staan er frambozen en bessenstruiken. Er zijn watertappunten om de bomen en struiken zo nodig van extra water te voorzien. En er staan verschillende picknickbanken.

Het onderhoud van deze tuin is echter veel werk en er wordt daarom steeds een beroep gedaan op de wijkbewoners om een handje te helpen.

Fotograaf Nico van Ganzewinkel nam tijdens de werkzaamheden een kijkje in de tuin.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier