<p>&bull; Patrick Engelen demonstreert de Waverfront Analyzer.&nbsp;</p>

• Patrick Engelen demonstreert de Waverfront Analyzer. 

(Foto: Dick Aanen)

Via Optiek verbouwt en innoveert

  •   keer gelezen

VIANEN • De brillenzaak van Via Optiek aan de Voorstraat in Vianen is dit voorjaar flink verbouwd. Er is een extra oogmeetruimte bijgekomen, terwijl er ook meer brillen kunnen worden gepresenteerd aan de klanten.


De winkel was vanaf eind maart drie weken gesloten en ging op 17 april weer open. “De verbouwing was echt nodig”, zegt eigenaar Patrick Engelen. “De laatste verbouwing dateerde al weer van 2013. We waren echt uit ons jasje gegroeid.”

Extra ruimte
Engelen was al een tijdje op zoek naar een ruimere locatie. Hij heeft zelfs overwogen te verhuizen naar een ruimer pand. “Dat bleek uiteindelijk niet nodig, omdat een deel van de woning op de eerste verdieping per 1 januari vrij kwam. Die extra ruimte gebruiken we nu voor onze backoffice werkplaats en ons kantoortje. Voor onze klanten betekent op de benedenverdieping meer keuze en kortere wachttijden, terwijl het voor prettiger werken is in zo’n ruimere winkel te kunnen doen.”

Patrick Engelen is dit jaar 35 jaar opticien. Precies 25 jaar geleden opende hij zijn winkel aan de Voorstraat. Via Optiek onderscheidt zich al jarenlang van de ‘bulk-brillenzaken’. Professionaliteit staat hoog in het vaandel van de Viaanse ondernemer. “We hebben twee optometristen en een audicien in dienst. In de praktijkruimten worden metingen aan het oog en het oor uitgevoerd.

Wavefront Analyzer
Via Optiek loopt ook dit keer voorop als het gaat om innovatie. Sinds de verbouwing staat midden in de winkel de geavanceerde Wavefront analyzer, een apparaat waarmee in meting van pakweg tien minuten veel optische eigenschappen van het oog worden vastgesteld. “Het is het nieuwe van het nieuwste en zijn daarin echt een voorloper”, zegt Patrick Engelen.

Met het apparaat wordt onschuldig licht van een bepaalde golflengte op meerdere plaatsen op het hoornvlies geprojecteerd. Aan de hand van het teruggekaatste licht heeft de professional de beschikking over een driedimensionale kaart van het hoornvlies. Engelen: “Met dit apparaat kunnen we oogproblemen al in een vroeg stadium ontdekken. zoals hoge oogdruk, staar of complexe problemen. Als we problemen signaleren, kunnen we deze klant doorsturen naar een oogarts of een huisarts. Maar met dit apparaat kunnen we ook veel preciezer en objectiever vaststellen welke sterkte van de lenzen van de bril iemand nodig heeft.”

Via Optiek is en blijft de brillenspecialist van Vianen. Engelen: “De winkel beschikt over een prachtige collectie brillen van de goede merken, die we tegen een zo scherp mogelijke prijs verkopen.”

Meer informatie via www.viaoptiek.nl

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier