SC Everstein 10e LAMOTEC Jeugdfundag
SC Everstein 10e LAMOTEC Jeugdfundag (Foto: Nico Van Ganzewinkel)

Recorddeelname bij Lamotec Fundag van SC Everstein

  •   keer gelezen

EVERDINGEN • Op het fraaie complex van sportclub Everstein werd afgelopen vrijdag voor de tiende keer de Lamotec Fundag gehouden.


De editie van vorig jaar ging niet door vanwege de coronaperikelen.

De editie van 2021 kon echter weer rekenen op een enorme belangstelling. Maar liefst 140 kinderen in de leeftijd tussen 4 en 16 jaar hadden zich ingeschreven voor het evenement. Een record.

“Eindelijk weer een beetje reuring op de amateurvelden en fantastisch om te zien hoe de jeugd zich weer op het gras kon uitleven”, zegt Eddie Kers van de activiteitencommissie. “Laten we hopen dat dit de opmaat is voor iets meer versoepeling in de komende periode.”

Spellen
De jeugd werd beziggehouden met een tiental spellen, zoals voetbalkooi, levend tafelvoetbal en penalty schieten met snelheidsmeter. Dat gebeurde onder begeleiding van vijftien vrijwilligers van SC Everstein. De deelnemers werden rijkelijk voorzien van drinken en een versnapering.

Het evenement bij SC Everstein wordt vanaf de eerste editie gesponsord door Lamotec. Het bedrijf in Culemborg is gespecialiseerd in machinebouw, RVS en aluminium laswerk. Aan het einde van de middag werden de directieleden Henk en Robbert van de Lagemaat en hun echtgenotes toegesproken door voorzitter Jeff van Snippenberg. Zij kregen voor hun betrokkenheid bij de club bloemen uitgereikt. En als toegift overhandigden twee jonge SC Everstein-telgen een prachtige Lamotec Fundag slagroomtaart.

Medaille
De kinderen kregen als beloning voor hun harde werken weer een prachtige medaille uitgereikt.

“Op naar de elfde editie in 2022”, aldus Kers.

Fotograaf Nico van Ganzewinkel maakte een fotoreportage van de geslaagde Fundag. Meer foto’s op Instagram stories op @sceverstein onder het kopje ‘uitgelicht’.  

Het is nog uiterst onzeker of het geplande Jeugdtoernooi op 5 juni en het Rinus Frasa toernooi op 12 juni kunnen doorgaan. Er is nog wel hoop dat de Familiedag op 19 juni kan worden gehouden. “In welke vorm is nog niet bekend”, zegt Eddy Kers. “Dat hangt ook af van wat de overheid beslist.”

Meer informatie via www.sceverstein.nl

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier