Foto: Aangeleverd

PvdA Vijfheerenlanden deelt rozen uit op Dag van de Arbeid

  •   keer gelezen

LEERDAM/VIANEN • De PvdA-afdeling Leerdam deelde zaterdag 1 mei (internationale Dag van de Arbeid) rozen uit aan inwoners van Vianen en Leerdam. Ook werden interessante gesprekken gevoerd met passanten. 


“In veel landen is de dag van de arbeid een officiële feestdag,” vertelt raadslid Kemal Koyuncu. “In Nederland helaas niet, maar dat weerhoudt ons er niet van hier extra aandacht voor te vragen. Het is ooit begonnen met het vieren van de achturige werkdag, maar wij grijpen deze gelegenheid graag aan om te laten zien dat het nog socialer moet en kan in Nederland.”

De leden van de PvdA delen rozen uit: “Het is voor ons het symbool van solidariteit,” legt Christel van ’t Pad uit. “En solidariteit kunnen wij in deze tijden goed gebruiken.”

Met de roos delen de PvdA’ers ook een belofte uit aan de inwoners van Vijfheerenlanden. “Elke roos gaat vergezeld van een kaartje waarop staat waar wij ons de komende jaren voor in willen zetten, besluit Joop van Montfoort, fractievoorzitter. “ In onze gemeente moet er met kracht gewerkt worden aan het bouwen van betaalbare woningen (voor starters en senioren), mensen die in de knel komen moeten op tijd een steuntje in de rug krijgen en Vijfheerenlanden moet nog schoner, duurzamer en veiliger worden. Daar gaan wij voor, nu en ook in de toekomst!”

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier