<p>&bull; Jolanda van der Vloed verhuurt zijden bloemen.</p>

• Jolanda van der Vloed verhuurt zijden bloemen.

(Foto: Aangeleverd)

Een zijden bloemcreatie lenen in Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • Bij de onlangs in Vianen gestarte Bloem-o-Theek kunnen inwoners van Vianen en omstreken zijden kunstbloemcreaties ophalen, wisselen en inleveren voor een klein prijsje.


Een initiatief waar gezamenlijk zijdenbloemcreaties gedeeld worden. Gezamenlijk omdat deze voor een bepaalde tijd gehuurd kunnen worden, waarna ze weer beschikbaar zijn voor anderen. Jolanda van der Vloed maakt regelmatig bloemstukken om bloemenliefhebbers blij te maken. De creaties van Bloem-o-Theek worden compleet met vaas of pot opgemaakt.

Allergieën
De bloemen waar initiatiefneemster Jolanda van der Vloed een creatie van maakt, ruiken niet en hebben geen verzorging nodig. Zo zijn ze ook geschikt voor mensen met allergieën en mensen die graag voor een bescheiden bedrag toch een mooie grote bos op hun tafel willen hebben.

“De naam Bloem-o-Theek heb ik gekozen, omdat het lijkt op een bibliotheek waar men boeken leent. Alleen worden er bij mij bloemen ‘geleend’”, lacht Jolanda. “Ik wil mensen een leuke decoratie aanbieden voor een bedrag waar je doorgaans nog geen bos verse bloemen van kunt kopen. Daarom verhuur ik creaties vanaf 15 euro.”

Flexibel
Voor particulieren is het volgens Jolanda een redelijk uniek en flexibel concept.

“Mensen zitten niet vast aan abonnementen of verplichtingen en hebben volledige keuzevrijheid. Iemand kiest zelf een bloemcreatie uit en maakt een online afspraak om het op te komen halen bij mij thuis. Aan het eind van de huurtermijn, stuur ik een berichtje. Heeft een klant zin om weer een nieuwe creatie uit te kiezen, hartstikke leuk en graag natuurlijk! Maar als iemand een pauze wil inlassen, is dat ook prima.”

Wie meedoet, kiest een creatie uit de beschikbare collectie. Deelnemers kiezen zelf hoe lang zij een creatie willen huren (een maand, een kwartaal of zelfs een halfjaar is mogelijk). Twee weken voordat de huurtermijn afloopt, wordt een reminder gestuurd dat het weer tijd is om een nieuwe creatie uit te kiezen. Na de gemaakte keuze, kan iemand dan zelf weer inplannen wanneer de creatie wordt omgewisseld. 

Wie even een pauze wil inlassen, dat kan. In dat geval kom je de creatie die je nog hebt staan alleen terugbrengen zonder een nieuwe mee te nemen. Geen ingewikkelde abonnementen dus, deelnemers zitten nergens aan vast. In dat geval kan de creatie die iemand nog heeft staan, worden teruggebracht zonder een nieuwe mee te nemen.

Start
Jolanda woont inmiddels al ruim veertig jaar in Vianen.

“Nadat ik lang in het HR werkte, ben ik rond mijn 40ste iets anders gaan doen, namelijk gestart met het werken met zijden bloemen. Toen heb ik een bestaand bedrijf overgenomen dat aan bedrijven en instellingen op abonnementsbasis zijden bloemstukken verhuurde.”

De bloemcreaties kunnen online worden gereserveerd en opgehaald bij Jolanda thuis. Meer gegevens zijn te vinden op de website: https://bloem-o-theek.nl..

Door Dorinthe Alexman

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier