<p>&bull; De Buurtkast in Monnikenhof.</p>

• De Buurtkast in Monnikenhof.

(Foto: Aangeleverd)

Buurtkast in wijk Monnikenhof in Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • In de wijk Monnikenhof staat tegenwoordig een opvallende kast, vlakbij de Hoeksteen aan de Groenekade.


Het is de ‘Weggeefkast’, of ook wel de Buurtkast genoemd. Er zijn spullen in gezet die weg gegeven kunnen worden.

Na een succesvolle proef eerder dit jaar met een provisorisch in elkaar gezette kast, staat er nu een heel stevige kast. Het initiatief is genomen door de Baptistengemeente de Rank, gehuisvest in de Hoeksteen. 

De laatste drie jaar, met uitzondering van 2020, werd in de Hoeksteen de inmiddels bekende Rank Weggeefdag gehouden. Een dag waarop buurtbewoners spullen konden inleveren en gratis konden ophalen. Het gebouw stond elk jaar volledig vol met spullen en de toeloop was met honderden mensen telkens enorm. 

Het was duidelijk dat er in een behoefte werd voorzien. De restanten gingen aan het einde van de dag naar onder andere Stichting Vluchtelingenwerk en Kringloopwinkels. Alles was gratis en de dagen waren een geweldig succes.

Doordat wegens Corona de Weggeefdag afgelopen jaar geen doorgang kon vinden, is een groep enthousiaste vrijwilligers vanuit de Rank tot dit nieuwe initiatief gekomen. Volgens een woordvoerder is het enthousiasme uit de buurt groot.

Er zijn veel mensen die er voldoening in vinden om goede spullen een tweede leven te geven. De doorloop van spulletjes is hoog. Er zijn spelletjes, CDs, boeken, huishoudelijke spullen, elektra en dergelijke. 

Vanuit de Rank Rivierenland wordt elke week de kast weer netjes gemaakt, zodat het een visitekaartje voor de wijk blijft.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier