Rode Kruis Bloesemmaand strijdt hard tegen eenzaamheid

  •   keer gelezen

REGIO • Corona maakt niet alleen slachtoffers in ziekenhuizen. Sinds de pandemie is er door het RIVM vanaf 17 april vorig jaar onderzoek gedaan naar eenzaamheid in elf meetrondes.


De resultaten zijn schrikbarend voor alle leeftijdscategorieën, waarbij het opvallend is dat jongeren meer eenzamer zijn geworden. Veel ouderen ervaren echter ook een grote mate van eenzaamheid door de crisis. 

Daarom staat de Rode Kruis Bloesemmaand in het teken van ‘Wandelen tegen Eenzaamheid’ om zo donaties binnen te halen om het probleem van eenzaamheid onder jong en oud tegen te gaan. Er is door duizend wandelaars al meer dan 30.000 euro opgehaald voor het goede doel.

Aan de deelnemers van het onderzoek is een aantal stellingen voorgelegd om eenzaamheid te meten. Het percentage dat zich enigszins tot sterk eenzaam voelt ligt voor jongeren van 16-24 jaar (81%) hoger dan voor oudere leeftijdsgroepen (64%).

Wandelen tegen eenzaamheid De Rode Kruis Bloesemmaand staat daarom in het teken van ‘Wandelen tegen Eenzaamheid’.

Stichting Rode Kruis Bloesemtocht, initiatiefnemer van de Rode Kruis Bloesemmaand, roept iedereen op in de maand april in de eigen omgeving met bloesem te wandelen tegen eenzaamheid. 

Deelnemers kunnen alleen of in teams doneren aan het Rode Kruis om twee hartverwarmende acties te ondersteunen: ‘Let een beetje op elkaar’ en de ‘Rode Kruis hulplijn’. Alle informatie is te vinden op www.rodekruisbloesemmaand.nl.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.rivm.nl/gedragsonderzoek/maatregelen-welbevinden/welbevinden-en-leefstijl.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier