Foto: Stockfoto

Eindelijk weer knuffelen in Hof van Batenstein in Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • Wat voor sommigen een eeuwigheid leek te duren, mag eindelijk weer. Na 13 maanden kan er - onder voorwaarden - in zorgcentra worden geknuffeld. En dat brengt na zo’n coronajaar de nodige emoties met zich mee, zo zag Roos van Bijnen van RTV Utrecht.


Roos was erbij toen moeder en dochter Tukker elkaar in Hof van Batenstein eindelijk weer in de armen sloten. 

“Ik kan m’n lieve meisje gewoon weer zonder mondkapje aanraken. Dat ik dít nog mag meemaken.”

Ze heeft al vaker met haar voet op de grond getrommeld dan ze wil toegeven, lacht Louise Maria Tukker-van der Hoek (87). Nog héél even wachten, weet ze, en dan komt haar dochter haar kamer binnenwandelen. Voor het eerst sinds corona uitbrak kunnen ze elkaar weer ‘gewoon’ begroeten, zoals ze dat altijd deden. En dat doen ze dan ook vol overgave.

Met haar armen wijd komt dochter - met dezelfde naam - Louise Melissen-Tukker (59) op haar moeder af. De twee vallen elkaar in de armen. Zonder mondkapje, zonder 1,5 meter afstand. Het duurt even voor ze elkaar loslaten. “Kijk uit hoor mam, als jij gaat huilen, doe ik het ook”, zegt Louise.

Er mag eindelijk weer geknuffeld worden in zorgcentra, waaronder in Louise Maria’s zorgcentrum Hof van Batenstein in Vianen. Voorzichtige versoepelingen waar bewoners met smart op zaten te wachten. Uiteraard zijn er voorwaarden aan verbonden: het knuffelen mag weer, als minimaal 80 procent van het zorgcentrum is gevaccineerd. En: als de bezoeker ook gevaccineerd is, of een negatieve test kan laten zien.

Het hele verhaal, en een filmpje, is terug te vinden op de website van RTV UTrecht.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier