Basisschool LEEF uit Hoef en Haag werkt aan het schoolproject ‘verkeer’

  •   keer gelezen

HOEF EN HAAG • Op basisschool LEEF wordt momenteel gewerkt aan het project verkeer. Deze week kregen de kinderen in de onderbouw en middenbouw bezoek van een echte brandweerman. De kinderen hebben geleerd hoe de brandweer gebeld moet worden en wat ze dan moeten zeggen.

Na het bellen ging de brandweer aan de slag. Eerst de kleding verzamelen van het uniform, daarna snel naar de brandweerwagen. Aangekomen op de plaats van de brand moesten de brandweermannen- en vrouwen over een obstakels klimmen. Daarna onder de ‘rook’ door, langs de brandslang en toen zagen ze het ‘vuur’. Gelukkig was de brand geblust.

In de onderbouw hebben de kinderen het dus over de brandweer. Ze hebben eigen brandweerauto’s gemaakt en een kist vol met brandweerspullen in de klas. Brandweerhelmen, brandweerpakken en zelfs een echt zwaailicht. De kinderen hebben ook een liedje geleerd over de brandweer.

In de middenbouw hebben de kinderen met hun tafelgroepje een moodboard ontworpen om beeld te krijgen wat zij als stadsmaker belangrijk vinden voor het ontwerpen van een stad.


Op de foto van deze moodboards is meteen een belangrijk thema te zien: heel veel groen. De kinderen hebben daar een mindmap bij gemaakt om meer inzicht te krijgen over het uiteindelijke ontwerp van deze stad aan het einde van dit project. 

Het thema ‘groen en de natuur’ blijft bij ieder groepje sterk overeind. Over het stadsverkeer zijn de meningen en ideeën nog uiteenlopend en daarom wordt hard gewerkt aan een passende oplossing.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier