• Susan in haar toffe shop in de Viaanse Molenstraat.
• Susan in haar toffe shop in de Viaanse Molenstraat. (Foto: Dick Aanen)

Susan start jaren’50 winkel in Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • Susan van Nes is vorige week donderdag een nieuwe ‘toffe’ jaren’50 winkel gestart in de Molenstraat in Vianen. Wild Heart t&m is een shop voor rockabillies, rockabella’s en de rock ‘n rollers. De echte liefhebber vindt hier van alles: kleding, schoenen, sieraden, lp’s, petjes, tassen, en heel veel anders vintage spullen


“Van oorsprong ben ik ruimtelijk vormgever en als zzp’er werkte ik de laatste jaren als techneut in de evenementenbranche. Het was een prachtige tijd. Maar door corona was er bijna geen werk meer. Daarom ben ik deze winkel gestart. Het was altijd al mijn droom, maar het gebeurt door de omstandigheden nu vijf tot tien jaar eerder dan gepland.”


Swingende muziek
“Ik probeer Vianen een stukje leuker te maken”, zegt Susan, die zelf -hoe kan het ook anders- ook een prachtige jurk uit de jaren vijftig draagt. “Van jongsaf aan ben ik al helemaal maf van de rockabilly-tijd. De swingende muziek van Elvis Presley en Buddy Holly en heel veel andere muziek uit die jaren vind ik helemaal geweldig. Maar niet alleen de muziek. Eigenlijk alles wat er bijkomt: de hele mikmak.”

Susan kent het wereldje heel goed. Ze gaat regelmatig naar evenementen, markten en muziekoptredens in eigen land en België. “Je komt er mensen tegen van alle leeftijden. Het is er altijd heel gemoedelijk: eigenlijk één grote familie.”


Dat sfeertje probeert ze ook in haar winkel aan de Molenstraat 1 te creëren. De eerste reacties zijn positief. “Ik ben geboren en getogen in Vianen en ken dit stadje op m’n duimpje. Jarenlang heb ik in het Stadshoftheater gewerkt. Daardoor had ik al veel contacten in de stad. De eerste dagen heb ik dat al gemerkt. Er stapten hier veel mensen binnen mensen, die heel nieuwsgierig zijn.”


Inkoop
De afgelopen maanden is Susan vooral bezig geweest met inkoop van kleding, lp’s en accessoires. “Het was voor mij niet zo heel moeilijk, omdat ik al aardig bekend ben in de hele scene.” Het leverde in elk geval een gevarieerde collectie op van vintage kledingmerken, zoals Lucky 13, Hell Bunny, Chet Rock, Collectif en Banned.

Vanwege de corona richtlijnen moeten klanten van tevoren reserveren. Per tijdslot kunnen er maximaal drie klanten naar binnen.

Meer informatie op: www.wildheartclothing.nl.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier