Foto: nl.123rf.com

Bijeenkomst Welzijn Vianen: ‘Meedoen op de digitale snelweg’

  •   keer gelezen

VIANEN • Netwerk Wel Thuis, onderdeel van Welzijn Vianen, houdt maandag 12 april een gratis onlinebijeenkomst ‘Meedoen op de digitale snelweg’.

De bijeenkomst is van 14:30 tot 16:00 uur en is voor iedereen die in zijn/ haar (vrijwilligers)werk te maken heeft met kwetsbare inwoners.

Beeldbellen, Teams, Zoom, Facetime, whatsappen, internet shoppen, het is de afgelopen tijd allemaal enorm toegenomen. Het is in deze tijd erg belangrijk om vaardig te zijn op computer of smartphone.


Een deel van de kwetsbare inwoners maakt geen gebruik van deze communicatiemiddelen. Ze zijn niet bekend met de vele functies en kunnen er onvoldoende mee uit te voeten. Dat zet hen op vele manieren op achterstand, met negatieve gevolgen zoals eenzaamheid, frustratie, somberheid of zelfs betaalachterstanden.

In deze bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan de orde: wat weerhoudt mensen om gebruik te maken van de technische mogelijkheden die er zijn? En welke consequenties heeft dat? En wat is er mogelijk om kwetsbare inwoners over de drempel heen te helpen?

Daarnaast wordt gekeken welke mogelijkheden er zijn om (beeld) belcirkels en andere vormen van contact op gang te brengen in buurten en wijken.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar netwerkwelthuis@welzijnvianen.nl onder vermelding van ‘Digitale snelweg’ en vermelding van naam en organisatie.

Na aanmelding ontvangen deelnemers een link en een korte toelichting waarmee zij kunnen meedoen aan de bijeenkomst.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier