• Een aantal nieuwe Transferianen. Sinds januari 2021 is Transfer Solutions uitgebreid met zeventien nieuwe medewerkers.
• Een aantal nieuwe Transferianen. Sinds januari 2021 is Transfer Solutions uitgebreid met zeventien nieuwe medewerkers. (Foto: Aangeleverd door Transfer Solutions)
advertorial

‘ICT with a human touch’, het motto van Transfer Solutions

  •   keer gelezen

LEERDAM • ‘ICT with a human touch’. Het is het motto van Transfer Solutions, een bedrijf waar het juist om techniek draait. “We willen met ICT de wereld een stukje mooier maken, maar daarbij staat voor ons de mens centraal. De techniek moet ten dienste staan van mensen”, legt Jurgen Duijster, één van de directeuren van het Leerdamse bedrijf, uit.


Ruim 25 jaar geleden, op 1 november 1995, werd het bedrijf opgericht door Gerard Hilte en Agnes Snellers. Zij begonnen in twee kamertjes, grappig genoeg in precies hetzelfde pand dat Transfer Solutions vorig jaar in zijn geheel betrok: de voormalige Rabobank aan het Dr. Reilinghplein. 

Vanwege de coronacrisis zijn de kantoren nu nog erg leeg, maar de medewerkers, inmiddels ruim 175, hebben eind vorig jaar al wel kennis kunnen maken met hun nieuwe onderkomen. Een pand dat in alles ook het stukje maatschappelijke betrokkenheid en ‘human touch’ uitstraalt, waar Transfer Solutions voor wil staan. 

“Maatschappelijk belang staat hoog in het vaandel. Zo hebben we een stichting opgericht, TransFair, waarmee we wereldwijd goede doelen steunen. Vanwege ons 25-jarig bestaan, hebben we apart een actie gehouden voor een stichting die ook 25 jaar bestaat: Stichting Opkikker. Wat dat precies heeft opgeleverd, weten we nog niet, maar het bedrag komt boven de 10.000 euro uit.”

“We vinden het echter ook belangrijk om betrokken te zijn bij de lokale gemeenschap. Toen we dit pand kochten, hebben we daarom ook overleg gehad met onder andere de gemeente Vijfheerenlanden en de lokale ondernemers. Daar zijn een aantal dingen uitgekomen die we hebben doorgevoerd: er staan bijvoorbeeld voor de ramen permanent sidetables waar glaskunst wordt getoond. Hèt visitekaartje van Leerdam. Maar ook hebben we ervoor gekozen om geen horeca gerelateerde zaken in ons pand aan te bieden. Daarvoor kunnen onze medewerkers bij de lokale ondernemers terecht.”

Maatwerk
Transfer Solutions bouwt software op maat voor haar klanten, waaronder grote namen als Heineken en Ahold. Daarnaast beheren zij deze systemen en leiden de klanten die met het systeem werken ook op. Ze staan 24 uur per dag, zeven dagen per week klaar, iets dat zeer gewaardeerd wordt, zo blijkt.

“Het idee dat je deze mensen binnen handbereik hebt, is goud waard en we zijn er dan ook zeer zuinig op”, zegt Laurens Hamelink van Twinq, een bedrijf dat al sinds 2008 klant is van het Leerdamse bedrijf, in het jubileummagazine van Transfer Solutions.

“We verkopen geen standaard oplossingen, maar maatwerk waarbij het allerbelangrijkste is dat we naar de klant luisteren en met hen meedenken. Dat slaat overigens ook niet door: natuurlijk zijn we een leuk bedrijf, maar we worden ingehuurd omdat we ons werk goed doen. We leveren de professionaliteit van een groot bedrijf, maar vanuit de cultuur van een lokaal bedrijf”, ligt Jurgen toe.

Type mens
Wie bij Transfer Solutions komt werken is geen nummer, zelfs geen medewerker, maar een ‘Transferiaan’. “Dat clubgevoel is onder andere terug te vinden in de platte structuur waarmee we werken”, zegt Jurgen.

“De deuren van de leidinggevenden staan altijd open, we zijn heel benaderbaar. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers tevreden zijn en goed in hun vel zitten. Want als zij tevreden zijn, stralen zij dat uit naar onze klanten. Waardoor die ook een goed gevoel hebben bij Transfer Solutions.” 

August de Vries, business unit manager, vult aan: “Wanneer iemand bij ons komt solliciteren kijken we naar de mens. Niet naar een cv of een lijstje punten dat we willen afwerken. We vinden het veel belangrijker wat voor type ertegenover ons zit. Wat is het karakter van deze persoon en waar zou hij of zij van waarde kunnen zijn binnen onze organisatie?” 

Het is voor Transfer Solutions dan ook niet eens belangrijk of iemand die Transferiaan zou willen worden een ICT achtergrond heeft. 

“We vragen wel om een goed stel hersens, maar het belangrijkste is dat een medewerker een passie voor IT heeft: het is een bijzonder vak en je moet het wel leuk vinden!” 

Het mag dan ook geen verbazing wekken dat er bij Transfer Solutions een grote diversiteit aan mensen werkt. Iedere nieuwe werknemer volgt een opleidingstraject van twee maanden om te leren wat Transfer Solutions belangrijk vindt. 

“Daarna worden zij begeleid door senior medewerkers. Je kunt iemand niet meteen in het diepe gooien. Door een goede begeleiding snijdt het mes aan twee kanten: tevreden medewerkers èn klanten. Waardoor, met beide partijen, een langdurige relatie ontstaat.”

Transferianen gezocht
Begonnen met tien medewerkers, gegroeid naar inmiddels ruim 175 Transferianen, maar daar stopt het niet. Transfer Solutions zoekt nog steeds medewerkers: zowel ervaren mensen als jongeren die net hun beroepsleven starten.

“We bieden geen standaard carrièrepaden, de individuele wens staat centraal. We zijn een open bedrijf, absoluut niet bureaucratisch, maar we vragen wel om initiatief. Dan is er een heleboel mogelijk.”

Transfer Solutions is onder andere op zoek naar: programmeurs, database -, Middelware -, data & analytics- en cloud specialisten, maar ook zijn er mensen nodig op finance & administration en sales posities. 

Kijk voor alle vacatures op: www.transfersolutions.com/onze-vacatures.Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier