<p>&bull; Savithri Kotelawala in de voordeur van haar woning in Everdingen.&nbsp;&nbsp;</p>

• Savithri Kotelawala in de voordeur van haar woning in Everdingen.  

(Foto: Aangeleverd)

Savi’s Maaltijd opent deuren in Everdingen

  •   keer gelezen

EVERDINGEN • Goed nieuws voor liefhebbers van de Aziatische keuken: sinds enkele weken is Savi’s Maaltijd gevestigd in Everdingen. Savithri Kotelawala kookt de heerlijkste maaltijden. Voor een schappelijk prijsje kan iedereen in het dorp en daarbuiten meegenieten.


Savi groeide op in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Tot voor kort had ze haar bedrijf in De Meent, maar begin dit jaar verhuisde ze met haar vier kinderen naar Everdingen. “Ik heb een passie om voor andere mensen lekker eten klaar te maken. Het geeft voor mij veel voldoening wanneer mensen van mijn kookkunsten meegenieten. En daarom doe ik het graag.”

Savi: “Voor 8 euro per persoon kun je een maaltijd bij me afhalen, als je de dag ervoor even belt. Het is dan een verrassing wat je krijgt. Ik heb alleen nog maar blije klanten gehad.”

De Sri Lankaanse keuken heeft meestal pittige gerechten, maar Savi houdt rekening met de Nederlandse smaak. “Mensen kunnen zelf aangeven hoe pittig ze het willen hebben.”

Buffetten
Hoewel de coronamaatregelen dat nu niet toestaan, verzorgt Savi ook buffetten voor groepen tot vijftig personen. In overleg kan zij de gerechten afstemmen op de persoonlijke smaak van de gastheer, gastvrouw en de gasten.

Ze kan naast complete maaltijden ook zorgen voor lekkere borrelhapjes.

In De Meern viel het eten goed in de smaak. Ze hoopt dat haar kookkunsten in Everdingen ook worden gewaardeerd. De zorg voor andere mensen drijft haar. “Ik vind het geweldig als mensen genieten en smullen van de maaltijden. Daar word ik altijd blij van. Ik vind het dan ook heel fijn als mensen even een berichtje sturen hoe ze het gevonden hebben.”

Heerlijk
Inmiddels hebben de eerste dorpsgenoten in Everdingen kennisgemaakt met de maaltijden van Savi: “Het was heerlijk. Super bedankt, wij gaan zeker weer bestellen”, zo luidt één van de reacties. “Ik zou nog heel graag willen weten wat we nu precies hebben gehad. Hoe heten deze gerechten en staan ze ook op de menu lijst?”

Klanten kunnen hun eigen menu samenstellen van diverse schotels met kip, rund en/ of varken, linzen en groentes.

Bij groepen vanaf twaalf personen bezorgt Savi gratis. Bij kleinere groepen rekent Savi een vaste reiskostenvergoeding van 7,50 euro.

Maaltijden kunnen op werkdagen tussen 18:00 uur en 19:30 uur (na telefonisch contact) worden opgehaald in Everdingen. Een verrassingsmaaltijden kost 8 euro per persoon (2 tot 4 personen). Het is verstandig om minimaal 24 uur van tevoren te reserveren.

Bestellingen kunnen worden doorgegeven via een Whatsapp-bericht, op nummer 06-81931992 of kijk op www.savismaaltijd.nl.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier