Foto: Jeff van Snippenberg

Peutervoetbal in Hoef en Haag

  •   keer gelezen

HOEF EN HAAG • Vijftien enthousiaste voetballertjes van 3, 4 en 5 jaar oud stonden zaterdag op het Kasteelterrein. Met een fris windje en een heerlijk zonnetje: klaar voor hun allereerste voetbaltraining. 


Hoef en Haag Actief houdt in samenwerking met SC Everstein peutervoetbal. De trainingen worden gegeven door voormalig eerste divisie speler Jop van Steen samen met spelers van het eerste elftal van SC Everstein: Femke, Maureen, Rick en Sander.

Initiatiefnemer Mariska van Gastel en oprichter van Hoef en Haag Actief: “In Hoef en Haag zijn heel veel jonge gezinnen komen te wonen. Ik ben gestart met het organiseren van peutervoetbaltrainingen om jonge kids laagdrempelig en plezierig kennis te laten maken met de voetbalsport. Én om de kids en hun ouders met elkaar te verbinden. Want hoe leuk is het om nieuwe vriendjes te maken tijdens de voetbal? En als je je vriendje later die week elkaar weer tegenkomt in bijvoorbeeld de speeltuin om de hoek.”

“Hoef en Haag is (nog) klein en dit is een mooie manier om elkaar te ontmoeten, op loopafstand van je eigen huis. We zijn ook heel blij met de samenwerking met SC Everstein, een mooie club met een prachtig clubterrein. Waar de vierde training van de peutervoetbal plaats zal vinden!”

Tijdens de eerste training kregen alle kids een echt voetbaltenuetje in de kleuren van SC Everstein. Het doel was om vooral heel veel plezier te maken en lekker te bewegen met leeftijdsgenootjes. Onder begeleiding van de vijf trainers, die zelf ook in Hoef en Haag wonen. Een stoere teamfoto, dribbelen, lekker rennen over het gras, op doel schieten, een korte pauze, veel high fives en natuurlijk een echt partijtje hoorden er allemaal bij.

Een aantal reacties van de ouders van de voetballertjes: “Mijn zoon vond het super leuk! Hij vroeg of hij morgen weer mocht!” 

“Mijn zoon heeft genoten, hij wil zijn voetbalshirt niet meer uit doen!” 

“Mijn dochter vond het fantastisch, ze wilde niet naar huis!”

Hoef en Haag Actief
De peutervoetbaltrainingen worden georganiseerd op initiatief van Hoef en Haag Actief, een platform dat sport- en bewegingslessen in Hoef en Haag aanbiedt. Naast voetbal worden er voor kids onder andere muziek-, dans-, gym- en BMX-lessen gegeven.

En er wordt voor volwassenen Zumba, wandelen, bootcamp en yoga georganiseerd. Meer informatie is te vinden op www.hoefenhaagactief.nl

Een peuter in huis die ook graag mee wil voetballen? Binnenkort wordt gestart met een tweede groep, wie interesse heeft kan dat laten weten via de website.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier