• Maarten Oomen (midden), met naast hem dochter Asley en Edwin van Veen.
• Maarten Oomen (midden), met naast hem dochter Asley en Edwin van Veen. (Foto: Nico van Ganzewinkel)

Maarten Oomen springt als ludiek coronaprotest in het ijskoude water

  •   keer gelezen

VIANEN • Zwemonderwijzer Maarten Oomen uit Vianen voerde zondag een ludiek protest tegen de sluiting van de zwembaden. Door deze corona-maatregel van het kabinet blijven veel kinderen verstoken van zwemlessen. 


“Inmiddels zijn de wachtlijsten voor de zwemlessen nog verder opgelopen en staat bij veel zwembaden en zwemscholen het water tot aan de lippen.”

De eigenaar en oprichter van Zwemschool Midden sprong om precies 13:00 uur in het ijskoude buitenwater naast Helsdingen Sport en Cultuur. ‘Kabinet: geen bommetje. Het water staat ons tot aan de lippen’, was zijn slogan. 

Eerder had hij collega-zwemonderwijzers en -onderwijzeressen opgeroepen om hetzelfde te doen. “Zoek buitenwater op, ga om precies 13.00 uur in zwemkleding 1 minuut in het koude water. Van tevoren goed door je neus in en door je mond weer uitademen, zo’n 40 keer.” 

Naast Maarten sprong ook zijn dochter Asley en Edwin van Veen in het water. “Hopelijk trekt deze ludieke actie zoveel aandacht dat de zwemlessen weer mogen aanvangen.”

Waarschijnlijk zijn zwemlessen voor kinderen vanaf half maart weer mogelijk. 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier