<p>• George Kooymans</p>

• George Kooymans

(Foto: Aangeleverd)

Op 11 maart klinkt ‘Radar Love’ vanaf de toren van de Grote Kerk Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • Donderdag 11 maart om 17:15 uur klinkt het bekende Golden Earring-nummer Radar Love vanaf de toren van de Grote Kerk in Vianen. 


Het is een eerbetoon aan de 72-jaar oude George Kooymans. Hij is oprichter, componist en gitarist van de wereldberoemde Haagse rockband. Op 11 maart wordt hij 73 jaar. Er is een nationaal eerbetoon op poten gezet door Earring-fans. Onlangs werd namelijk bekend dat Kooymans lijdt aan de progressieve zenuw- en spierziekte ALS. Daardoor ziet de band zich na zestig jaar genoodzaakt te stoppen.

Het verzoek om Radar Love op de Viaanse toren te laten klinken komt van Sanne van Hoff, fan van de Golden Earring. Het Klokkenluidersgilde gaat graag in op zo’n mooi initiatief. Beiaardier Dick van Dijk is bereid gevonden om Radar Love live op het carillon te spelen.

De bedoeling is dat op 11 maart om exact 17.15 uur op allerlei manieren de legendarische hit Radar Love gaat klinken. Het nummer wordt gespeeld op carillons door heel Nederland, zoals de Grote Kerk in Meppel, het raadhuis in Hoogeveen, de Martinitoren in Groningen, de Grote Kerk in Den Haag en van verschillende kerken in Limburg. En dus ook op het carillon van de Grote Kerk in Vianen. Ook wordt Radar Love gedraaid in het Haagse Zuiderpark en op Radio Drenthe is het nummer ook om exact 17.15 uur te horen

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier