<p>&bull; Het nieuwe ontwerp, zicht vanaf de bomenrij.</p>

• Het nieuwe ontwerp, zicht vanaf de bomenrij.

(Foto: Stichting In Arcadië.)

Nieuwe website voor Stichting Hof van Brederode Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • De afgelopen maanden werkte de Stichting Hof van Brederode Vianen, die zich inzet voor de reconstructie van de tuin van het voormalige kasteel Batestein, aan het maken van een website. 


Vanuit historisch oogpunt was deze tuin in de zeventiende eeuw, tezamen met de tuinen van het stadhouderlijk hof, toonaangevend. 

Met gepaste trots presenteren bestuur en kerngroep nu de gloednieuwe website. Op overzichtelijke wijze wordt informatie over de doelstellingen van de stichting, historische achtergrondinformatie maar ook het ontwerp van de tuin belicht.

Dit ambitieuze project geeft de inwoners van Vianen niet alleen een prachtige historische kasteeltuin, maar draagt als stadspark ook bij aan de leefbaarheid en de vitaliteit van de historische binnenstad. Bovendien sluit het nauw aan bij de plannen om de komende jaren honderdduizenden bomen inde provincie Utrecht aan te planten om aldus te helpen bij het verwezenlijken van de milieudoelstellingen van de rijksoverheid. 

Nieuwe bestuursleden
Omdat 2021 een belangrijk jaar voor de voortgang van het project belooft te worden, is ervoor gekozen het tot nog toe driekoppige stichtingsbestuur te versterken met twee leden. Marcel van Kamp wordt penningmeester. Hij heeft een financiële achtergrond als ervaren senior manager bij de Volksbank.

Ronald Trum wordt vicevoorzitter. Hij was werkzaam in de museale en toeristische sector, het meest recent als directeur-bestuurder van de Stichting Toerisme Utrecht.

Tuinontwerp
In 2019 werd een voorlopig tuinontwerp gemaakt in samenwerking met stichting In Arcadië, het onderzoekscentrum voor groenerfgoed. In de loop van dit voorjaar is er overleg met maatschappelijk drinkwaterbedrijf Oasen over het inpassen van nieuwe waterputten in het ontwerp van de toekomstige kasteeltuin.

Met de gemeente Vijfheerenlanden zal er contact zijn over vervolgstappen van het project.

Meer informatie is te vinden op: www.hofvanbrederodevianen.nl.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier