<p>&bull; De deelnemers krijgen dit soort zoekplaatjes voorgeschoteld.</p>

• De deelnemers krijgen dit soort zoekplaatjes voorgeschoteld.

(Foto: Aangeleverd)

Nieuwe editie fotoquiz Waar?inVianen!

  •   keer gelezen

VIANEN • Gerard Pater en Jan Willem Olieman organiseren vanaf 12 maart de derde editie van de fotoquiz Waar?inVianen!. Steeds meer Vianezen doen mee aan deze quiz, waarbij de nodige plaatselijke gebiedskennis is vereist.


“Onze ervaringen van vorig jaar zijn positief”, zegt Jan Willem. “Het aantal deelnemers groeide van 23 tijdens de eerste editie in maart vorig jaar naar 35 tijdens de tweede editie in september. We verwachting nu de 50 te halen.”

WhatsApp
Het spel wordt gespeeld via WhatsApp. De spelregels zijn ietwat aangepast, maar nog grotendeels hetzelfde gebleven. Tijdens elke ronde krijgen de deelnemers twee of drie weken de tijd om aan de hand van vijf gedeelde foto’s de locaties terug te vinden waar deze foto’s zijn genomen. De foto’s zijn genomen in een zoekgebied in en rond Vianen. Heeft een deelnemer eenmaal een locatie teruggevonden, dan maakt hij of zij een selfie als bewijs en stuurt deze ter beoordeling naar de app van Waar?inVianen!.

“We beoordelen de foto’s, geven complimenten/ reacties en houden de scores bij.”

Fanatiek
Gerard: “Er zijn deelnemers die snel afhaken, maar de meesten zijn enthousiast en een aantal ook zeer fanatiek. Er is weinig veranderd in de opzet, het gaat nog steeds om de combinatie van bewegen, puzzelen en Vianen beter leren kennen. Twee kleine aspecten zijn wel gewijzigd. We hebben het aantal tweewekelijkse rondes verminderd van vijf naar vier. Vijf was net teveel.”

“En nieuw is ook dat je met meerdere mensen mag zoeken als die allemaal hetzelfde woonadres hebben. Teams zijn niet toegestaan. We zijn ook duidelijk naar de deelnemers dat je de quizfoto’s op geen enkele manier mag doorsturen en daarvoor hebben we het fotoquizwetboek.”        

De eerste editie was in de periode van de eerste coronagolf. Gerard: “Op zich is het door Corona niet anders geworden, maar we merken wel dat het één van de weinige activiteiten is die altijd door kan gaan. Je mag immers altijd overdag in je eentje naar buiten om te wandelen of te fietsen.”

Sponsors
Ook nieuw is dat de organisatie nu twee sponsors heeft. De derde editie van quiz is vernoemd naar de hoofsponsor: Via-Optiek fotoquiz Waar?inVianen!. Het logo van de sponsors komt op de foto’s die de deelnemers ontvangen

Jan Willem: “Wat zeker niet is veranderd, is ons enthousiasme. We vinden het erg leuk om foto’s te maken en te zoeken, maar vooral vinden we de reacties en zoekverhalen van onze deelnemers erg leuk.”

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via WhatsApp via mail: waarinvianen@outlook.com.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier