Kleine momentjes van geluk in Vianen
<p>• Marieke Vader-Vink, initiatiefnemer van TragePost.</p>

• Marieke Vader-Vink, initiatiefnemer van TragePost.

(Foto: Aangeleverd)

Kleine momentjes van geluk in Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • Op maandag 1 maart gaat in en om Vianen een TragePost-groep van start. Deelnemers sturen leuke kaartjes naar elkaar: ‘Lichtpuntjes in deze lockdown maanden’.


TragePost is een kleinschalig initiatief, bedacht en opgezet door Marieke Vader–Vink uit Leidsche Rijn. Het is bedacht in het najaar van 2018. Inmiddels worden in het hele land groepen opgezet, nu dus ook in Vianen.

“We gaan van start met maximaal zestien deelnemers”, zegt Sandra Dhondt, die in regio Vianen de groep coördineertals chef TragePost. “Het is de bedoeling dat we elkaar gedurende zestien weken een kaartje sturen en ook een kaartje ontvangen. TragePost is voor iedereen die laagdrempelig iets positiefs wil uitwisselen met andere inwoners van Vianen. Het zou mooi zijn als er na corona ook nieuwe contacten en nieuwe ontmoetingen volgen.”

Wie zich opgeeft, stelt zich in een aantal (persoonlijke) zinnen voor aan de groep: ‘wie ben je, waar word je blij van en/ of wat houd je bezig?’ Degene die een kaartje stuurt, kan aansluiten bij dit tekstje.

Reacties
Traagheid is een voorwaarde om contact te kunnen maken, zegt landelijk initiatiefneemster Marieke Vader-Vink. Echte aandacht voor een ander kost volgens haar tijd. “Tijdens corona neemt de behoefte aan verbinding toe.”

De reacties op TragePost-initiatieven elders in het land zijn zeer positief. Bijvoorbeeld van Maria die een beetje verscholen woont aan een doodlopende weg. “De postbode is een van de weinige mensen die langs mijn huis loopt en het is zo leuk als die iets voor mij uit zijn grote tas haalt.”

Astrid vindt het leuk om zomaar wat te knutselen. “Zonder duidelijk doel voor ogen.”

Deelneemster Esther is elke keer weer blij verrast door een kaartje. “Mensen die je niet kent die toch de moeite nemen om je iets te schrijven. Ik heb zelf snel last van een winterdip, dus dit maakte de winter wat lichter.” Irene spreekt zelfs van ‘la petite bonté’: het kleine goede, klein geluk. Het ontvangen van een kaartje zorgt volgens haar voor kleine momenten van aandacht.’

Aanmelden
Iedereen die geïnteresseerd is om deel te nemen aan de TragePost-groep regio Vianen kan zich voor 21 februari 2021 aanmelden via www.tragepost.nl of een mailtje sturen naar sandra@tragepost.nl. Het is ook mogelijk om in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Wie geen computer heeft en toch wil meedoen kan telefonisch contact opnemen met Sandra: 06-29232129.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier