Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Waarom jouw kantoor in Vianen vol zou moeten staan met planten

  •   keer gelezen

VIANEN • Als je een eigen bedrijf hebt of van plan om zelf een onderneming op te starten dan zou je ervoor kunnen kiezen om dit vanuit je huis te doen. Toch zal er hopelijk een moment komen waarop je verder moet groeien. 


Een kantoor huren in Vianen kan je helpen om met je bedrijf de volgende stap te zetten. Natuurlijk zul je je kantoorruimte dan ook moeten inrichten. Het is hoe dan ook van belang dat je hierbij gebruik maakt van planten. Dit komt doordat planten allerlei voordelen hebben. Dit is het geval als je ze plaatst in een huis, maar planten op kantoor hebben ook veel pluspunten. Hieronder kun je daar meer over lezen. 

Verbetert de productiviteit en creativiteit
Zo blijkt uit onderzoek dat planten op kantoor de productiviteit en creativiteit van je werknemers fors kan verhogen. Dit doet het volgens deze wetenschappers namelijk met respectievelijk maar liefst 38 procent en 45 procent. Al met één plant zul je een positief verschil zien in de creativiteit van je personeel, dit zal namelijk direct toenemen. Onderzoekers hebben het vermoeden dat dit heeft te maken met het feit dat planten over het algemeen een rustgevend effect hebben op ons. Voel je je zowel rustig als gezond? Er zal in je hoofd dan meer ruimte vrijgemaakt worden voor nieuwe ideeën en concepten. Met andere woorden, er is meer ruimte voor creativiteit. Dit is vervolgens goed voor de innovatie en bedrijfsgroei.

Verhoogt algemeen welzijn
Een ander pluspunt van groen in je kantoor in Vianen is dat het voor een ontspannen sfeer op de werkvloer zal zorgen. Ook hierdoor zal de creativiteit verhoogd worden, net zoals de concentratie. Een ander gevolg hiervan is dat het stressniveau van je personeel zal dalen, wat natuurlijk ook zeker goed is. Uit onderzoek van wetenschappers blijkt namelijk dat planten op kantoor het algemeen welzijn van de werknemers kan verhogen met maar liefst 47 procent. Dit zal er niet alleen voor zorgen dat je medewerkers zich tevredener voelen in hun werkomgeving. Ze zullen zich namelijk ook gezonder voelen als ze werken in een groen kantoor. Dit zal normaal gesproken leiden tot minder ziekteverzuim onder je personeelsleden.

Verbetert luchtkwaliteit
Vaak staan we er helemaal niet bij stil, maar de lucht in een kantoor is eigenlijk best wel ongezond in de meeste gevallen. Dit komt door de vele elektrische apparaten, zoals de computers, laptops, smartphones en printers. Al deze machines stoten kleine stofdeeltjes uit. Deze deeltjes en andere stoffen zullen de lucht in de ruimte erg vervuilen. Maak je op kantoor gebruik van airco en verwarming? Dit zal ook nog eens zorgen voor een droge lucht, wat onder andere droge ogen en een schorre keel als gevolg kan hebben. Het is daarnaast natuurlijk niet altijd mogelijk om een raam te openen in een kantoorruimte. Voldoende ventileren is hierdoor eigenlijk onmogelijk, wat ervoor zorgt dat werknemers constant dezelfde lucht inademen. 

Verhoogt imago
Planten zullen naar alle waarschijnlijkheid bovendien ook het imago van het bedrijf verbeteren. Dit komt doordat groen in het kantoor zorgt voor extra sfeer. Ze geven je een warm en uitnodigend gevoel. Hier profiteer jij niet alleen van, ook je werknemers zullen dit ervaren. Natuurlijk geldt dit tevens voor je bezoekers, klanten en andere stakeholders. Planten zullen er daarnaast voor zorgen dat de eerste indruk goed is, wat zonder twijfel erg belangrijk. Als een paar planten aanwezig zijn in je kantoor dan zal dit echt wonderen doen voor het onthaal. Je bedrijf zal hierdoor eigenlijk automatisch een duurzame en milieuvriendelijke uitstraling krijgen, wat veel mensen tegenwoordig zien als een belangrijk kenmerk van een onderneming.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier