Hoe heeft de Bitcoin het gedaan in 2020? [ingezonden mededeling]
ingezonden mededeling

Hoe heeft de Bitcoin het gedaan in 2020?

  •   keer gelezen

De Amerikaanse bitcoin-expert Tim Draper voorspelde eind 2019 dat de bitcoin in december 2020 een waarde van 250.000 dollar zou kunnen hebben bereikt.


Het had gekund, maar de voorspelling werd niet bewaarheid. De koers stond eind 2020 op ongeveer 29.000 dollar. Nog altijd geen slecht resultaat, want zo hoog steeg de koers van deze cryptovaluta niet eerder. Het geeft echter wel aan hoe lastig het is om deze koers over een langere termijn correct te voorspellen.

Interessante ontwikkeling
In één ding heeft Draper in elk geval gelijk gekregen: de koers van de bitcoin steeg aanzienlijk. Op het moment dat hij zijn voorspelling deed, kon hij nog niet vermoeden welke effecten de coronapandemie op het handelsverkeer zou gaan krijgen.

Zo viel in maart 2020 bijvoorbeeld de koers van de bitcoin terug van ruim 8000 dollar naar ruim 4500 dollar. In een week tijd was de virtuele munt dus 3500 euro in waarde gedaald! Voor het herstel was ongeveer twee maanden nodig, daarna was de waarde van begin maart weer bereikt. 

Vervolgens maakte de bitcoin een interessante ontwikkeling door, met een steeds verder stijgende koers als gevolg.

Relatie met de dollar
Omdat de waarde van een bitcoin doorgaans wordt uitgedrukt in dollars, ontstaat wel een enigszins vertekend beeld. Immers, de dollar is zelf ook niet waardevast. Een deel van het succes van de bitcoins is dus het gevolg van een dalende dollar.

Toch weet de cryptomunt ook op eigen kracht succes te boeken. Zou je bijvoorbeeld de waarde van de bitcoin afzetten tegen de goudprijs of tegen de koers van een andere munt, dan kun je goed vergelijken in hoeverre de waarde ervan daadwerkelijk is gestegen. 

Het rendement blijkt dan weliswaar minder hoog te zijn, maar nog altijd aanzienlijk.

Grote investeerders
In 2020 was duidelijk zichtbaar dat grote investeerders zich steeds vaker gingen interesseren voor beleggen in bitcoin. Daar zijn meerdere redenen voor aan te wijzen.

Eén van die redenen is dat bedrijven de neiging hebben om uit te wijken naar alternatieve valuta op het moment dat het traditionele monetaire systeem te veel onder druk staat. Bovendien zijn er bedrijven die goede mogelijkheden zien voor integratie van de bitcoin en de daarbij behorende technologie in hun eigen bedrijfsprocessen. 

Op de website Cryptotips.eu lees je steeds de laatste nieuwtjes over deze en andere cryptovaluta. Zo blijf je voortdurend op de hoogte van wat er speelt.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier