De Rooie Reiger introduceert Viaans Vaccin-biertje
<p>• Herman Gleis schenkt het eerste glas Viaans Vaccin.</p>

• Herman Gleis schenkt het eerste glas Viaans Vaccin.

(Foto: Nico van Ganzewinkel)

De Rooie Reiger introduceert Viaans Vaccin-biertje

  •   keer gelezen

VIANEN • Viaans Vaccin. Dat is de naam van het nieuwe biertje dat donderdagmiddag door eetcafé De Rooie Reiger in Vianen werd gelanceerd. “Helpt gegarandeerd niet tegen een virus, maakt het wel een stuk dragelijker”, heeft café-eigenaar Herman Gleis op het etiket laten zetten. 


Het vaccin is volgens de ludiek opgestelde informatie houdbaar tot 22 februari 2022 bij een temperatuur van 8 graden Celcius. “Na vaccinatie zijn in de mond toetsen van citrusvruchten waarneembaar. De verfrissende, aangenaam kruidige en licht hoppige inhoud maakt het vaccin luchtig.” En met een enorme knipoog wordt ook nog melding gemaakt van enkele bijwerkingen: een licht gevoel in het hoofd, evenwichtsstoornissen, onsamenhangend praten, braakneigingen en hoofdpijn. 

Ludiek gebeuren
Het blond bier is in België gebouwen. Afgelopen donderdag konden in het café aan de Voorstraat de speciale gedrukte etiketten worden beplakt. “Het is natuurlijk vooral een ludiek gebeuren”, benadrukt cafébaas Herman Gleis. Als horecaondernemer is het volgens hem belangrijk om in deze lastige coronaperiode vindingrijk te blijven. “Het is voor ons weer een manier om extra inkomsten te genereren.”

Eerder dit jaar was Herman Gleis ook al mede-initiatiefnemer van de Gastrobox, waarmee het jaar 2020 werd uitgeluid. De box kwam tot stand in samenwerking met restaurant De Vrijheid, Italiaans restaurant Mamma Mia en wijnhandel Heer-luk. De box bevatte 24 bakjes met allerlei zogenaamde mond vermaakjes van ieder deelnemend restaurant acht bakjes met een fles wijn of prosecco. Gleis: “De Gastrobox was een groot succes. De hele voorraad is uitverkocht.”

Een flesje Viaans Vaccin kost 4,95 euro en 4 flesjes kunnen besteld worden voor 15 euro. Er is sprake van een limited edition. Viaans Vaccin is overigens ook te  bestellen in combinatie met een maaltijd. 

Meer informatie via 

www.cafederooiereiger.nl

Annemarie de Wit van RTV Utrecht had donderdag een interview met Herman Gleis.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier