Toename overstappen internetprovider wegens gemak, prijs en snelheid [ingezonden mededeling]
Foto: haywiremedia/123RF
ingezonden mededeling

Toename overstappen internetprovider wegens gemak, prijs en snelheid

  •   keer gelezen

Afgelopen jaar zijn de prijzen van internet flink gestegen. Zo gaven aanbieders als KPN, Ziggo en XS4All afgelopen jaar aan extra inkomsten nodig te hebben om te investeren in het netwerk en de kwaliteit van de internetverbinding, met een prijsverhoging van 1 tot 3,50 euro per maand tot gevolg.


Steeds meer mensen zien de relevantie van overstappen. Tegenwoordig kan dat gemakkelijk en snel, met als resultaat een lagere maandprijs en een hogere snelheid.

Waarom stappen veel mensen over?
De prijzen stijgen, maar met ons huidig abonnement merken we daar afgezien van de rekening helemaal niets van. En willen we sneller internet? Dan mogen we nóg meer betalen.

Diverse aanbieders strooien bovendien met mooie welkomstacties. Jij als trouwe klant hebt daar geen profijt van, maar als je overstapt op een andere aanbieder dan kun je wel van die actie profiteren. Dat scheelt je soms een half jaar lang tot 50% in de kosten, bovenop de lagere prijs van je nieuwe abonnement.

Daarnaast heeft de groei van glasvezel internet ervoor gezorgd dat steeds meer mensen willen overstappen. Is dat via je huidige provider niet beschikbaar, dan kun je mogelijk bij een ander terecht.

Overstappen van contract
Vaak ga je bij een internetprovider een abonnement van bepaalde duur aan. Is de termijn verlopen, dan wordt je abonnement automatisch verlengd. Vaak is de opzegtermijn hierbij een maand.

Zit je vast aan een jaarcontract? Dan kun je er vaak alleen onderuit met een afkoopboete. Of het dan nog relevant is om over te stappen hangt maar net af van de onkosten die daarbij komen kijken. In sommige gevallen is het dan nog steeds goedkoper om over te stappen en het kan zelfs zo zijn dat je nieuwe provider de onkosten betaald. 

Lees altijd goed de voorwaarden alvorens je een abonnement opzegt en een nieuwe afsluit.

Opletten met cadeautjes
Soms krijg je een aanbieding van je huidige internetprovider, waarbij je bijvoorbeeld gratis tv-zenders ontvangt of iets dergelijks. Klinkt goed, en waarschijnlijk ben je snel geneigd om hierop in te gaan.

Let er echter mee op, want voor je het weet is je huidige (maandelijks opzegbare) abonnement omgezet in een nieuw jaarcontract.

Uitstapregeling bij prijsverhoging
Geeft je huidige internetprovider aan dat de prijs wordt verhoogd? Dan moet er een melding zijn gemaakt in de algemene voorwaarden van het contract (onder voorbehoud van prijswijzigingen). De verhoging mag hierbij niet onredelijk zijn, wat er in praktijk op neerkomt dat je het abonnement mag opzeggen als je het niet eens bent met de verhoging.

Ben je dus op de hoogte gesteld van een prijsverhoging en wil je graag van je abonnement af? Neem dan tijdig actie en maak aan je provider kenbaar dat je het abonnement wil opzeggen.

Is overstappen de moeite waard?
Of overstappen voor jou de moeite waard is hangt natuurlijk maar net af van je huidige abonnement. Voor de ‘rompslomp’ hoef je het in ieder geval niet te laten, want je kunt tegenwoordig binnen enkele muisklikken zien wat de mogelijkheden en aanbiedingen zijn op jouw adres.

Je kunt hier direct internet en tv prijzen vergelijken door het invullen van je postcode. Je krijgt een overzicht van de aanbieders die leveren op jouw adres, wat de kosten en promoties zijn en hoeveel internetsnelheid je daarvoor krijgt.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier