Theater Vianen stopt voortijdig met seizoen 20/21
Theater Vianen stopt voortijdig met seizoen 20/21.
Theater Vianen stopt voortijdig met seizoen 20/21. (Foto: Reinier Horstman)

Theater Vianen stopt voortijdig met seizoen 20/21

  •   keer gelezen

VIANEN • Stichting Cultuur en Theater Vianen heeft met pijn in het hart besloten om het huidige theater seizoen voortijdig te beëindigen. “Het is voor ons financieel niet langer verantwoord om met de huidige maatregelen en tegenvallende kaartverkoop het theater open te houden”, aldus de voorzitter van stichting SCTV.


Bij de start van het seizoen ging de stichting nog uit van een bezoekersaantal van zestig personen per voorstelling. Dit was al een verliesgevend aantal, maar met steun van de gemeente en het overgaan naar twee voorstellingen per avond durfde de stichting het aan om toch te starten. Als snel werden de maatregelen strenger en werd het bezoekersaantal teruggedraaid naar maximaal dertig bezoekers per voorstelling. Daarnaast moest de horeca sluiten en verliep de kaartverkoop moeizaam.

Laatste moment
“We merkten dat mensen het kopen van een kaartje uitstelden tot het laatste moment zodat ze zeker wisten dat ze klachtenvrij zouden zijn. Begrijpelijk, maar dit zorgde er wel voor dat we in aanloop naar de voorstellingen niet voldoende zekerheid hadden, dat er genoeg bezoekers naar een voorstelling zouden komen. We hebben hierdoor voorstellingen samengevoegd of zelfs afgezegd”, meldt voorzitter Oscar Pots.

Geen steunpakket
Omdat het theater verzorgd wordt door een stichting zonder vaste lasten en verplichtingen, komt zij niet aanmerkingen voor het steunpakket. Doorgaan met het theater in deze situatie, met de huidige maatregelen zou voor een enorm verlies zorgen. “Per voorstelling lijden we nu tussen de 1000 en 2000 euro verlies”, aldus de voorzitter: “In overleg met de gemeente Vijfheerenlanden is daarom besloten om het seizoen voortijdig te stoppen.”

Nieuw seizoen
Stichting SCTV zal komende maanden gebruiken om een knallend programma neer te zetten voor het seizoen 21/22. “We hopen dat de bezoekers ons dan weer weten te vinden”, spreekt Oscar Pots zijn verwachtingen uit. De bezoekers van theater Vianen zullen via de nieuwsbrief en Facebook maandelijks op de hoogte worden gehouden van alle vorderingen. Ook wil theater Vianen alle bezoekers van het huidige seizoen bedanken voor hun vertrouwen, medewerking en flexibiliteit. “Ondanks alles zijn de voorstellingen die we vanaf september hebben gedraaid zeer goed verlopen en was de sfeer gezellig en huiselijk. Dat danken we voor een groot deel aan onze fantastische bezoekers.”

Marijke Verhoef
Bladmanager/redacteur special products
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier