Felis Hoeve Acquoy: klein paradijs in de polder
<blockquote><p>&bull; Look Boden en Miranda Heijdra runnen minicamping Felix Hoeve in Acquoy. &nbsp;&quot;Er is zoveel te doen, we willen sneller vooruit dan dat mogelijk is.&quot;</p></blockquote>

• Look Boden en Miranda Heijdra runnen minicamping Felix Hoeve in Acquoy.  "Er is zoveel te doen, we willen sneller vooruit dan dat mogelijk is."

(Foto: Marijke Verhoef)

Felis Hoeve Acquoy: klein paradijs in de polder

  •   keer gelezen

ACQUOY • Mini camping Felis Hoeve in Acquoy was dit jaar drukker dan ooit. Het hele seizoen zaten ze vol, eigenaren Look Boden en Miranda Heijdra moesten zelfs nee verkopen aan de poort.


Nu het terrein in winterslaap is, maken ze de balans op van de eerste twee seizoenen Felis Hoeve.

Dat Look en Miranda campingeigenaren zouden worden, was verre van het plan. Ze hebben in hun leven nog geen nacht gekampeerd. Vakantie betekent voor hen naar een golfresort op Tenerife. Ze wilden graag kleiner wonen én meer schuurruimte voor Miranda’s Stichting Superkatten. Zo kwamen ze in Acquoy terecht.

Bij één van de laatste verkoopgesprekken kregen ze de vraag: ‘Wat gaat jullie met de camping doen?’. Look en Miranda schrokken zich een hoedje. “Een camping? Wat moeten we daarmee?” 

e besloten het een jaartje te proberen. De oud-eigenaar zei immers dat er vaak niet meer dan vier of vijf kampeerders waren. 1 april 2019 zetten ze de handtekening, 10 april verhuisden ze en 13 april stonden de eerste gasten op de camping. Het begin van een achtbaanrit die nog steeds voortraast.

Alles meegemaakt
“We hadden zo in een tv-programma als ‘Ik vertrek’ gekund. We wisten helemaal niets van hoe je een camping runt en er moest nog veel gebeuren aan het terrein. We zijn vanaf dag één gigantisch gaan renoveren. We hebben echt alles meegemaakt”, vertelt Miranda.

Het terreinonderhoud en sanitair hebben ze direct aangepakt, ze maakten ook een minibieb met leestafel. Deze winter verbeteren ze de kampeervelden, asfalteren ze de weg naar het kampeerterrein, maken ze een fietsenstalling én broeden ze op het plan om de oude mestsilo om te bouwen tot minitheater. Het is duidelijk: als deze twee iets doen, dan doen ze het goed.

Niet verwonderlijk, gezien hun achtergrond. Look was in de jaren ‘60 de jongste radio dj van Nederland en was tien jaar live in de ether bij Veronica, Radio Dolfijn, Radio 227 en de TROS. Daarna begon hij met Multishop Boden, wat uitgroeide tot de inmiddels tot Cigo omgedoopte winkelketen. Omdat de liefde voor radio als een niet te stoppen virus is, runde hij van 2002 tot 2014 zijn eigen commerciële radiostation Radio 227. 

Ook was hij gedurende tien jaar voorzitter van VVD Neerijnen. 

Miranda heeft Stichting Superkatten opgezet, waarbij ze met hulp van meer dan vijftig vrijwilligers zwerfkatten opvangt, steriliseert, socialiseert en een thuis geeft bij nieuwe baasjes. Ze ontving hiervoor de Tineke Award.

Op gevoel
“We gaan volledig op ons gevoel af”, zegt Look over het runnen van de camping. “Je leert en je luistert naar wat de mensen zeggen.”

Miranda vult aan: “Met twaalf jaar horecaervaring weet ik hoe je mensen in de watten legt. We zijn heel trots dat mensen de drie belangrijkste weken van het jaar bij ons willen zijn. We proberen de service van een luxe resort te bieden op deze camping.” 

Dat betekent onder andere snoepjes in het toiletgebouw, een bonbon bij aankomst, ontbijtservice van de bakker, bezorgservice van lokale restaurants, een koelkast voor tentkampeerders, een boekje vol kortingsbonnen en vanaf volgend jaar zelfs een eigen Felis Hoeve wandel- en fietsgids.

Die tactiek werkt. Vanaf dag één zijn de gasten enthousiast. Ze verlengen hun verblijf omdat het zo fijn is op de camping, omdat Look en Miranda zo gastvrij zijn. Het regent lovende reviews. Dat, en de corona-thuis-blijf-zomer, zorgde ervoor dat het aantal gasten dit jaar is verdubbeld. 

Kindvrije camping
“In het begin van de coronatijd kwamen er veel mensen die in de zorg werkten. Daarna kwamen de onderwijzers. ‘Heerlijk even geen kinderen aan ons hoofd’, zeiden ze. Om die reden zijn wij een kindvrije camping. Het draait hier om de rust”, zegt Look.

“Ja”, vervolgt Miranda. “Daar komen mensen voor. Vanaf de camping kijk je uit over de weilanden. Het is ‘s nachts pikkedonker en je hoort hier geen verkeer, alleen de geluiden van de natuur. Vogelspotters staan bij zonsopkomst in het natuurgebied tegenover de camping. Dit is echt een plek om helemaal tot rust te komen.” 

De gasten komen overal vandaan, zelfs vanuit Leerdam en Asperen. Hoewel zij vlakbij huis zijn, voelt het bij Felis Hoeve ook voor hen als vakantie.

Look en Miranda genieten dagelijks van hun camping; die overigens is vernoemd naar Miranda’s kattenopvang. Felis is namelijk Latijns voor kat. 

De camping is véél meer werk dan ze bij aanvang hadden gedacht, maar geeft ook een grote dosis plezier terug. “De camping zorgt ervoor dat ik actief blijf. Er is zoveel te doen, ik wil sneller vooruit dan dat mogelijk is. Bij alles wat ik doe, denk ik aan de reactie van de bezoekers”, zegt Look. 

Miranda: “Als je ziet hoe verrast mensen zijn met deze unieke plek, daar doe je het voor. Het mooie is dat je helemaal niet naar de stad hoeft te gaan om mensen uit het hele land en uit allerlei beroepen te ontmoeten. Hier op de camping komen alle levens samen.”

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier