Hoe vind ik een traineeship in de buurt van Vianen? [ingezonden mededeling]
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Hoe vind ik een traineeship in de buurt van Vianen?

  •   keer gelezen

Na je studie is het tijd om welbedachte keuzes te maken voor je toekomst. Je hebt niet voor niets al die jaren de boeken ingedoken. Het kan zijn dat je binnenkort aan een startersfunctie begint of een stage gaat lopen. Wat ook een aantrekkelijk alternatief is, is een traineeship


Wat is een traineeship eigenlijk? En hoe kom ik daaraan? Als jij op zoek bent of overweegt om een traineeship in de buurt van Vianen te doen, dan kom je er hier snel achter hoe dat moet.

Wat is een traineeship?
Een traineeship is een opleidingstraject die een bedrijf aanbiedt voor een periode die vaak verschilt tussen 1 en 2 jaar. Je wordt getraind op verschillende vlakken om uiteindelijk een functie aan te nemen binnen het bedrijf. Dit wordt gedaan om voor beide partijen zekerheid te bieden dat je bekwaam bent en dit het pad is die je wilt bewandelen. De richtingen en invullingen van jouw traject tijdens een traineeship kunnen per organisatie verschillen. In sommige gevallen heeft de ontwikkeling die je ondergaat betrekking tot meerdere afdelingen binnen het bedrijf. In andere gevallen is het zo dat je binnen de afdeling werkt en daar verschillende opdrachten uitvoert.

Er wordt soms een verwarring de wereld in geholpen bij het uitleggen van de inhoud van een traineeship dat het erg lijkt op een stage. Dit is niet het geval. Bij een traineeship staat het opleiden centraal. De taken die je krijgt hebben het niveau van projecten die volwaardige werknemers uitvoeren. Het is immers de bedoeling dat je na je traineeship capabel genoeg bent om die functie te vullen. Een stage is vaak onderdeel van een studie en is meestal van kortere duur. Ook krijg je als trainee net zoveel loon als een werknemer, terwijl een stagiaire alleen een stagevergoeding krijgt. 

Hoe solliciteer ik voor een traineeship?
De sollicitatieprocedure van een traineeship bestaat uit veel rondes en is vaak van lange duur. Ook is er meestal erg veel concurrentie. Dit komt doordat er directe doorgroeimogelijkheden zijn bij een traineeship. Het belangrijkst is daarom dat je je onderscheidt van de rest. Dit kan je doen door een sterke motivatiebrief te schrijven. Hierin kan jij het goed uitleggen waarom jij bij het bedrijf past en andersom. Hiermee wordt het voor de organisatie ook duidelijker wie jij bent en wat jou motiveert. Dit is de eerste ronde en meteen de eerste indruk die een werkgever van je krijgt. De rondes die volgen kunnen bestaan uit assessments, gesprekken, toetsen en soms nog andere opdrachten. Deze rondes zijn er om het bedrijf een goed beeld te geven van welke kandidaat het meest geschikt is.

Hoe vind ik een traineeship?
Klinkt dit allemaal als iets waarin jij geïnteresseerd bent? Dan kan jouw zoektocht niet snel genoeg beginnen. De eerste stap is om jouw opties te ontdekken. Carrièreplatform Magnet.me heeft dit voor jonge werk-, stage en traineeship zoekenden erg versimpeld. Je maakt binnen 2 minuten een profiel aan en krijgt meteen alle keuzemogelijkheden te zien. Op zoek naar een traineeship in jouw buurt? Bekijk hier de opties voor traineeships in de buurt van Vianen. Wie weet zit er wel iets tussen en doe jij binnen de kortste keren een traineeship die bij je past. 

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier