Inspectie legt Present een last onder dwangsom op: infectiepreventie niet op orde
Foto: Aangeleverd

Inspectie legt Present een last onder dwangsom op: infectiepreventie niet op orde

  •   keer gelezen

LEERDAM • De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Stichting Present een last onder dwangsom gegeven. Deze maatregel heeft betrekking op de locatie aan het Meesplein in Leerdam waar Present ouderenzorg biedt.


Present moet uiterlijk 9 december 2020 de nodige verbeteringen doorvoeren. Als Present hieraan niet binnen deze termijn voldoet, moet zij daarna voor iedere twee weken dat niet wordt voldaan een geldbedrag (dwangsom) betalen van € 5.000,-. Dit met een maximum van € 15.000,-.

De inspectie ziet bij Present, locatie Meesplein, risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Daarom gaf de inspectie in oktober van dit jaar een aanwijzing. Deze had betrekking op twee thema’s: deskundige zorgverlener en sturen op kwaliteit en veiligheid. Met die maatregel verplichtte de inspectie de zorgaanbieder om de zorg binnen een maand tijd te verbeteren. De inspectie stelt na onderzoek vast dat Present wel verbeteringen heeft doorgevoerd, maar nog niet genoeg om te voldoen aan de aanwijzing.

Present zorgt volgens de Inspectie nog steeds niet voor voldoende deskundigheid op het gebied van infectiepreventie. Zorgverleners en medewerkers op Meesplein passen de richtlijnen infectiepreventie en hygiëne niet goed toe. “Present heeft de rollen en verantwoordelijkheden van medewerkers onvoldoende vastgelegd. Hierdoor weten zij niet bij wie zij vragen moeten stellen op het gebied van infectiepreventie en hygiëne.”

Om te zorgen dat Present alsnog voldoen aan de aanwijzing, legt de Inspectie een last onder dwangsom op.  

De inspectie volgt de naleving nauwlettend. Present mag op locatie Meesplein geen nieuwe cliënten aannemen totdat zij voldoet aan de aanwijzing.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier