Waarom je juist in deze tijd zorg niet moet mijden [ingezonden mededeling]
Foto: Stockfoto 123RF
ingezonden mededeling

Waarom je juist in deze tijd zorg niet moet mijden

  •   keer gelezen

Het coronavirus zorgt ervoor dat het drukker is voor de zorg dan normaal. Tenminste, dat zou je denken.


Artsen merken bijvoorbeeld dat het juist rustiger is. Ze zien dat veel mensen de zorg juist vermijden en wegblijven. Dat is iets waar zij zich grote zorgen over maken. 

Het heeft ook invloed op de zorgverzekeringen vergelijken, omdat er zich een stille ramp kan ontwikkelen. Mensen lijken bang te zijn om de zorg te veel te belasten of vrezen dat ze in een ziekenhuis snel het coronavirus oplopen. Daardoor lopen mensen veel te lang door met gevaarlijke klachten. 

Blijvende schade
Men is bang de zorg teveel te belasten. Dat is gek voor artsen, omdat ze zien dat de ic keihard aan het werk is.

Daarnaast vrezen ook veel mensen dat ze het coronavirus oplopen in het ziekenhuis. Hierdoor lopen mensen veel te lang door met gevaarlijke klachten. Er is zelfs een daling van 50 procent bij de cardiologen. Een gevaarlijk percentage. 

Mensen zullen namelijk blijvende schade ontwikkelen of zelfs invalide raken wanneer zij klachten vermijden. 

Andere vorm van zorg
Sommige zorg kwam zelfs volledig stil te liggen. Verschillende operaties werden uitgesteld. Daarnaast kwam er ook een heel andere vorm van zorg tot stand. Er werd veel gecommuniceerd tussen huisartsen en patiënten door middel van het versturen van afbeeldingen of via videobellen.

Deze vorm van zorg heeft toch een stukje angst opgewekt bij verschillende patiënten. Ze zijn bang om een afspraak te maken en op bezoek te gaan. 

Zorgverzekeringen
Ook verschillende zorgverzekeringen merken het probleem van het vermijden van zorg. Bovendien zijn veel patiënten ook bang dat ze hoog in kosten oplopen. Het roept veel vragen op.

Men vraagt zich af of ze bepaalde behandelingen nu juist wel of niet vanuit de basisverzekering krijgen vergoed. Moet je bijvoorbeeld wel of geen eigen risico betalen wanneer je zorg nodig hebt van de huisarts als gevolg van corona? 

Er zijn veel vragen die ook voor veel misverstanden zorgen. 

Om te weten hoe het zit met vergoedingen, eigen risico, zorgpremie, zorgtoeslag, overstappen en de zorgrekening, is het goed om zorgverzekeringen te vergelijken met elkaar. Kijk eens op https://www.zorgkiezer.nl/. 

Zij hebben goed inzichtelijk waar je op zal moeten letten.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier