Rabocheque voor Volkstuinvereniging Vianen
<p>&bull; Petra de Jong (r.) overhandigt de cheque.&nbsp;</p>

• Petra de Jong (r.) overhandigt de cheque. 

(Foto: Dick Aanen)

Rabocheque voor Volkstuinvereniging Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • De Volkstuinvereniging Vianen kreeg vrijdagmiddag op het complex aan de Panoven een cheque ter waarde van 400 euro overhandigd uit handen van mevrouw Petra de Jong van de ledenraad van de Rabobank.


Met het geld is een boombank gefinancierd op de onlangs gerealiseerde insectentuin.

De volkstuinvereniging wil met ingang van volgend seizoen op bepaalde uren de insectentuin openstellen voor de inwoners van Vianen. Het wordt een informatiepunt voor biodiversiteit en de rol die insecten daarin kunnen spelen door ze naar je eigen tuin te lokken. 

“De insectentuin biedt daartoe een goed voorbeeld en de werkgroep insectentuin vindt het ook leuk de ervaringen te delen met anderen”, zegt voorzitter Ellen Hansen. “Als tuinders weten en ervaren wij hoe noodzakelijk bijen en andere insecten als bestuivers zijn voor het milieu en de biodiversiteit in onze regio.”

Wachtlijst
Volkstuinvereniging Vianen is in 2005 opgericht. Naast het grotere terrein aan de Panoven bezit de vereniging een kleiner complex aan de Meeuwenstraat. Het volkstuinencomplex aan de Panoven biedt ruimte voor 100 tuinierende leden.

Hansen: “De mensen hebben in deze coronatijd echt de weg naar de volkstuinen gevonden. Meestal hebben we drie tot vier mensen op de wachtlijst staan. Momenteel zijn het er zo’n twintig en elke week komen er nog nieuwe belangstellenden bij.”

De vereniging wil ook mensen die geen eigen tuin hebben de kans geven om af en toe te komen tuinieren op het complex.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier