Bloemengroet in de Monnikenhof in Vianen

Bloemengroet in de Monnikenhof in Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • De baptistengemeente Rank Rivierenland in Vianen hield zaterdag een bijzondere activiteit. Deze kerkgemeente, sinds een aantal jaren gehuisvest in de Hoeksteen aan de Langeweg, vond dat het hoog tijd was om de buurtbewoners een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijd.


Met meer dan 300 individueel verpakte bloemen met een vriendelijke groet van de Rank gemeente, gingen zo’n 15 vrijwilligers de wijk in. Volgens een woordvoerder van de organisatie, zijn er veel mensen die zich alleen voelen in een tijd waarin je afstand moet houden, terwijl er veel behoefte is om bij elkaar te zijn.

De gemeente, met de Hoeksteen in het midden van de Monnikenhof, wil er zijn voor de mensen, gelovig of niet. 

“Graag willen wij mensen bemoedigen in een tijd waar er veel onrust en onzekerheid is.” 

Er waren veel leuke reacties van buurtbewoners. Volgens een van de vrijwilligers is het bijzonder te ervaren dat mensen soms verrast zijn als iemand zonder oordeel, gewoon oprecht iets aanbiedt. “Sommige mensen dachten dat we er geld voor wilden hebben, maar we hebben de bloemen puur als bemoediging gratis gegeven. Als een gebaar van warmte in een koude periode. Met diverse bewoners hebben we mooie gesprekken gevoerd. Het was bijzonder.”

De Rank heeft wel vaker opvallende activiteiten in de wijk gedaan. Eerder dit jaar is er met elkaar vuil geprikt, en zijn er bij de eerste Coronagolf potjes met kaarsjes en een tekst bij mensen voor de deur gezet.

Helaas is het op dit moment maar beperkt mogelijk om op zondag kerkdiensten te houden. De Rank laat maximaal dertig mensen toe en veel gemeenteleden zijn aangesloten via Zoom. Fijn dat dit kan, maar maar het intense contact wordt wel gemist.

“Het heeft ons gestimuleerd om ons uit te strekken naar de wijk.”

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier