Combinatie van Corona sneltesten in snelteststraat in IJsselstein
Foto: Stockfoto 123RF

Combinatie van Corona sneltesten in snelteststraat in IJsselstein

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Sinds maandag is de unieke combinatie van de Roche–SARSCoV-2 antigen sneltest en de CoV-2 Rapid antilichaam sneltest beschikbaar in IJsselstein. 


Deze unieke combinatie van zowel een antigen als een antilichaam sneltest geeft de meeste zekerheid over het wel of niet hebben van Corona én/ of iemand het Corona virus in het verleden heeft gehad. 

Daarnaast kan de uitvoering van beide testen tevens aangeven of de geteset persoon wellicht voor de tweede keer een besmetting heeft opgelopen. 

Bij wie slechts één van beide testen wordt gedaan, kan het altijd zo zijn dat zij ‘te vroeg’ in de infectie zitten of al te ver in de infectie zitten om detecteerbaar te zijn. 

Snelteststraat
Spruyt hillen heeft afgelopen maand een snelteststraat in IJsselstein geopend. Er is gestart met een zeer betrouwbare antilichaam test (99,2 procent overall betrouwbaarheid) op basis van een vingerprik.

Deze test geeft niet alleen aan of je momenteel besmet bent met het Corona virus maar ook of je het virus in het verleden gehad hebt. De test werkt op basis van antilichamen die ongeveer vanaf dag zes na besmetting in het lichaam aangemaakt worden. 

De nieuwe Roche-SARS-CoV-2 antigen sneltest is een mooie aanvulling hierop aangezien deze test het Corona virus in de eerste zes à zeven dagen van de infectie aantoont. 

“Wij raden aan beide testen uit te voeren zodat je optimale zekerheid hebt of je wel of niet met het Corona virus besmet bent, waar je ongeveer in je besmettings-/ infectiefase zit en of je het virus nog wel of niet kan overdragen en dus in thuis quarantaine moet gaan. Voor iedereen die een sterk vermoeden heeft wanneer hij/ zij besmet is geraakt blijft het uiteraard ook mogelijk om een van beide testen af te laten nemen”, laat Spruyt hille weten.

“De nieuwe Roche-SARS-CoV-2 antigen sneltest is een door de Nederlandse overheid goedgekeurde test. Mocht er een positieve uitslag zijn op de antigen test dan melden wij dat aan de GGD. Daarmee dragen wij bij aan het zo belangrijke bron- en contactonderzoek in onze gezamenlijke strijd tegen de verspreiding van het Corona virus.” 

Laten testen
Via de website www.snelteststraatijsselstein.nl, kan iedereen zich aanmelden voor beide sneltesten en een afspraak inplannen op het moment dat het hem/ haar uitkomt. De snelteststraat in IJsselstein is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur. 

Op het geplande tijdstip begeeft de persoon die zich laat testen zich naar de Zeemanlaan 2 waar deze opgevangen wordt door een van de medewerkers. De medewerker neemt, afhankelijk van de test, met behulp van een vingerprik een druppeltje bloed af en/o f met een wattenstaafje een uitstrijkje (swab) uit de neus. 

Vervolgens worden de testen uitgevoerd en wordt binnen 20 minuten de uitslag van de test gegeven. Ook krijgt de geteste persoon een certificaat met de uitslag.   

Uiteraard is het ook voor bedrijven mogelijk om hun personeel bij de snelteststraat in IJsselstein te laten testen. Op die manier hebben de medewerkers snel zekerheid en daarnaast is het prettig dat zij meteen weer aan de slag kunnen als de uitslag negatief is.  

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier