Bouw kindcentrum Hoef en Haag gaat langer duren

Bouw kindcentrum Hoef en Haag gaat langer duren

  •   keer gelezen

VIANEN • Het kindcentrum voor Hoef en Haag wordt in het voorjaar 2022 opgeleverd; uiterlijk in de week voor de meivakantie.


Dat is een kleine tegenvaller voor de gemeente en zeker ook voor de ouders. Het was namelijk de bedoeling dat de oplevering al in de week voor de kerstvakantie van 2021 zou plaatsvinden. 

Tijdens de aanbesteding hebben geselecteerde aannemers ons laten weten dat we te snel gaan”, zegt wethouder Tirtsa Kamstra (ChristenUnie) in een raadsinformatiebrief. Een dergelijk korte bouwtijd is niet haalbaar, vanwege de levertijd van materialen. De aannemers hebben benadrukt dat dit risico’s met zich meebrengt voor een kwalitatief goede uitvoering van de werkzaamheden en dat dit de kosten zal opdrijven.

“Hoe graag we ook willen bouwen, die risico’s moeten we niet willen nemen”, aldus Kamstra. 

De ontstane situatie is gemeld aan de schoolbesturen en het bestuur van de kinderopvang. Die zijn akkoord met de gewijzigde planning. 

De oplevering in 2022 geeft de scholen den kinderopvangorganisatie de ruimte om in de mei- of zomervakantie van dat jaar te verhuizen. 

De gemeente bekijkt wel of er maatregelen nodig zijn om de kinderen tot aan de oplevering goed te kunnen huisvesten op de tijdelijke school in Hagestein.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier