Geen Alzheimer Café Vianen; wel alternatieve mogelijkheden
Foto: MantelzorgNL

Geen Alzheimer Café Vianen; wel alternatieve mogelijkheden

  •   keer gelezen

VIANEN • Het Alzheimer Café Vianen dat op 7 december gepland stond, kan vanwege het Coronavirus en de bijbehorende maatregelen niet doorgaan.


De werkgroep van het ‘Alzheimer Café Vianen’ heeft een aantal alternatieve mogelijkheden op een rijtje gezet.

Zo is het mogelijk om filmpjes van een aantal online Alzheimer Cafés van verschillende regio’s te bekijken op: www.alzheimer-nederland.nl/nieuws/online-alzheimer-cafes.

Geheugenkabinet
Het Geheugenkabinet in de Bibliotheek Vianen is dé plek om alles te vinden en te vragen wat met het geheugen te maken heeft, voor iedereen. Zo zijn er bijvoorbeeld boeken die herinneringen aan vroeger oproepen en boeken geschreven door lotgenoten.

Ook is hier informatie over dementie zelf en over het verlenen van mantelzorg te vinden. Tijdens de openingsuren van de bibliotheek is het Geheugenkabinet open.

Kijk op www.dementie.nl voor onder meer informatie over dementie, ervaringen en tips voor activiteiten.

Telefonisch contact
De Alzheimer Telefoon is zeven dagen per week bereikbaar via het gratis telefoonnummer: 0800-5088, van 9:00 tot 23:00 uur.

Heeft u als mantelzorger behoefte aan een luisterend oor van een vrijwilliger? Of vindt u het fijn om met iemand in contact te komen die ook zorgt voor een partner of ouder met een vorm van dementie? Bijvoorbeeld voor een telefonisch gesprek, om een kopje koffie op afstand mee te drinken of een wandeling te maken? 

Maak dit kenbaar aan de kroegbazen Inge Piscaer en Lillian Klynstra van het Alzheimer Café Vianen. Mail hiervoor naar: l.klynstra@zorgspectrum.nl. Heeft u een andere vraag? Dan kunt u ook terecht bij uw casemanager (als u die heeft) of Lillian Klynstra: l.klynstra@zorgspectrum.nl.

De Alzheimer Cafés gaan niet door totdat er weer akkoord wordt gegeven. Zodra het Alzheimer Café Vianen weer start, kunt u dit lezen in de krant en op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/lekstroom/alzheimer-cafe-vianen.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier