Eén markt- en standplaatsenbeleid voor Vijfheerenlanden

  •   keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De gemeente Vijfheerenlanden heeft het marktbeleid van de drie oude gemeentes (Leerdam, Vianen, Zederik) op elkaar afgestemd voor de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden.


Dat betekent dat voor iedereen die een standplaats heeft op een weekmarkt, minimarkt of een losstaande standplaatsplek eenduidige afspraken en tarieven gelden. 

Net als op veel andere terreinen golden er voor de markt en voor losse staanplaatsen nog altijd andere regels en tarieven. Dit is nu opgelost en geldt voor iedereen hetzelfde. 

“De weekmarkten, minimarkten en ook de losse standplaatsen zijn belangrijk voor onze gemeente. Het brengt leven op straat en vergroot de leefbaarheid in de kernen.” aldus Huib Zevenhuizen die wethouder Economische Zaken is. 

“Als je één gemeente bent moet het geen verschil maken in welke plaats in de gemeente je met een marktkraam staat.”

Tarieven
Het is de intentie om de tarieven op de markt zoveel mogelijk te houden. Wel komt er jaarlijks een indexering bij.

Daarnaast zijn de stroomtarieven losgekoppeld van de markttarieven. De kosten voor het stroomgebruik worden voor iedereen op een eenduidige en heldere manier doorberekend. 

De leges voor losse standplaatsen hebben alleen een indexering gehad. Voor precario is het gemiddelde genomen van de drie gemeenten. 

Divers aanbod behouden
De huidige samenstelling van de markten bevalt goed, blijkt ook uit onderzoek onder bezoekers, en de gemeente probeert net als voorgaande jaren een divers aanbod op de markt te krijgen en te houden.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier