• Yori Paulssen (l.) overhandigt het snoep en de lekkernijen aan Anthoinette Vos van de Voedselbank.
• Yori Paulssen (l.) overhandigt het snoep en de lekkernijen aan Anthoinette Vos van de Voedselbank. (Foto: Aangeleverd)

Yori doneert snoep en lekkernijen aan gezinnen Voedselbank

  •   keer gelezen

VIANEN • Yori Paulssen uit Vianen heeft een inzamelingsactie gehouden voor de kinderen uit de 40 gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank Vianen. Maar liefst 125 inwoners doneerden geld. In twee dagen tijd werd ruim 750 euro opgehaald. 


De actie was vooral gericht om de zestig kinderen iets extra’s te schenken tijdens de Sinterklaasperiode. Met het ingezamelde geld kocht Yori chocoladeletters, muntzakjes, adventkalenders, pakken gevulde koeken, zakken pepernoten, pakken chocoladelollies, zakken verse krentenbollen en kaasstengels. En verder nog rijst, soep en zoet voor op brood. 

Het snoepgoed en de andere lekkernijen werden donderdagmiddag gedoneeerd. bij de Voedselbank. Die heeft het vervolgens in pakketten overhandigd aan de 40 gezinnen. “De reacties waren overweldigend”, zegt contactpersoon Anthoinette Vos. “Het is geweldig dat er in deze moeilijke tijd mensen zijn die op deze manier met ons mee willen denken. Echt super.”

Er zijn echter nog meer mooie acties gaande. De kerken van Everdingen en Hagestein hebben tijdens Dankdag voor Gewas en Arbeid gecollecteerd voor de Voedselbank. De Kringloopwinkel heeft een bedrag gedoneerd van duizend euro. Jørgen Heinink, uitbater van het dorpshuis in Everdingen, is eveneens een actie gestart. Men kan bij hem voor een bedrag van 25 euro een verzoekplaat aanvragen. Ook is hij al volop bezig met een kerstactie. 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier