Foto: nl.123rf.com

D66 wil duidelijkheid over vertraging herinrichting Langendijk Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • D66-raadslid Jaap Breur van Vijfheerenlanden wil uitleg van het college over de vertraging bij de herinrichting van de Langendijk in Vianen. Onlangs ontvingen de bewoners een brief waarin stond dat de werkzaamheden opnieuw zijn uitgesteld. 


“Het is het derde uitstel na de raadsvergadering van 13 november 2018”, schrijft Breur in de toelichting bij de schriftelijke vragen. Er werd in de Viaanse raad gekozen voor een variant zonder parkeren en met voetpad. Bij de technische voorronde van 14 oktober dit jaar werd aangegeven dat de werkzaamheden zonder verdere vertraging zouden plaatsvinden in het vierde kwartaal van 2020. 

In het algemeen bepaalt de opdrachtgever hoe en wanneer werkzaamheden worden uitgevoerd. “Hoe kan het zo zijn dat Stedin opnieuw een sta-in-de-weg blijkt voor de herinrichting?”, vraagt Breur. “Waarom kunnen geen duidelijke afspraken met deze partij worden gemaakt?”

Volgens Breur is de combinatie van het wegdek en het gebruik van de Langendijk gevaarlijk. “Dagelijks zien wij de moeite die voetgangers (waaronder ouderen met rollator) moeten doen, om ongeschonden het andere einde van onze straat te halen. De herstelwerkzaamheden die eerder zijn aangebracht hebben in deze situatie geen verandering gebracht.”

Breur zou het een goed idee vinden als de gemeente en Stedin meer toelichting en een inspraakmogelijkheid zou geven aan de bewoners. 

Volgens het raadslid wordt in de bewonersbrief geen duidelijke uitspraak gedaan over de nieuwe aanvang en afronding van de werkzaamheden. “Wanneer is dat wel te verwachten?”

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier