Wat houdt professionele hosting in? [ingezonden mededeling]
Closeup of businesswoman typing on laptop computer
Closeup of businesswoman typing on laptop computer (Foto: Stockfoto)
ingezonden mededeling

Wat houdt professionele hosting in?

  •   keer gelezen

Ben je momenteel bezig met de ontwikkeling van een website voor je bedrijf? Wil je als particulier een persoonlijke blog beginnen om verhalen te kunnen delen met anderen?


In beide gevallen is het van groot belang, dat je voor professionele hosting kiest. Het is een onmisbaar element van iedere website, naast bijvoorbeeld de domeinnaam van de website en de vormgeving hiervan. 

Wat verstaan we echter onder professionele hosting? Hoe weet je zeker dat je voor webhosting kiest, waarop je website snel en soepel draait? In dit artikel lees je hier meer over.  

Het belang van professionele webhosting
Voordat we kijken naar de verschillende soorten professionele hosting, is het verstandig om het belang hiervan te belichten. Goede hosting is snel, zelden offline en goed beveiligd tegen aanvallen van buitenaf.

Als websitehouder wil je voorkomen dat geïnteresseerden of potentiële klanten je website niet kunnen bereiken door een storing bij de hostingprovider. Tegelijkertijd draagt een snelle server bij aan de posities van je website in de zoekresultaten. 

Voor bedrijven geldt dat zij liever niet afhankelijk zijn van andere partijen, die mogelijk ook een stukje van de ruimte op een server huren (shared hosting). Het zijn slechts voorbeelden van factoren, die maken dat het raadzaam is om voor professionele hosting te kiezen.  

Verschillende soorten hosting bij providers
Wanneer je op zoek gaat naar professionele hosting, kom je al snel verschillende mogelijkheden tegen. Denk bijvoorbeeld aan reseller en WooCommerce hosting! 

Reseller webhosting maakt het mogelijk om als bedrijf hosting aan anderen aan te bieden. Je hoeft hierbij zelf geen server in huis te halen, maar huurt de server bij een professionele provider.

WooCommerce hosting is bedoeld voor ondernemers of particulieren die een eigen webwinkel willen beginnen. Vaak kun je met een dergelijk pakket in enkele muisklikken de basis van een webwinkel installeren. Zo kun je direct aan de slag met de vormgeving hiervan en het vullen van het productassortiment. 

Andere opties zijn shared webhosting en een VPS (virtual private server). 

Advies over de beste hosting voor jou
Het kan verstandig zijn om je te laten adviseren over de meest geschikte professionele hosting voor je eigen website. Vaak kunnen hosting providers je hier meer over vertellen en met je meedenken.

De meest geschikt hosting hangt af van het doel van je website, het aantal bezoekers dat je ontvangt en bijvoorbeeld de service die je verlangt. 

Vind je het prettig wanneer je de server volledig zelf in kunt richten en in kunt stellen? Wil je dit zoveel mogelijk uit handen geven? Het zijn voorbeelden van vragen die je jezelf kunt stellen bij het kiezen van hosting.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier