• Mandy is dolblij met haar appartement.
• Mandy is dolblij met haar appartement. (Foto: Aangeleverd)

Eerste huurappartementen opgeleverd in Hoef en Haag

  •   keer gelezen

HOEF EN HAAG • Deze week werden in Hoef en Haag de eerste huurappartementen opgeleverd. De nieuwe bewoners van het complex Het Kanteel ontvingen de sleutel van hun appartement. 


Het appartementengebouw staat in Het Dorpshart en is gerealiseerd door ReinBouw BV. Met de oplevering van de 22 appartementen zorgt LEKSTEDEwonen voor een verdere uitbreiding met een gedifferentieerd en betaalbaar woningaanbod in Hoef en Haag. Er reageerden 1.250 woningzoekenden.

Het Dorpshart van Hoef en Haag 
“Bij een nieuw dorp hoort een gevarieerd woningaanbod, zodat verschillende bewoners er met plezier én betaalbaar kunnen wonen. Van starters tot gezinnen, maar ook jongeren en 65-plussers. Met de oplevering van HET KANTEEL voegt LEKSTEDEwonen weer een nieuw woningtype toe aan Hoef en Haag”, zegt directeur-bestuurder  Ed de Groot.

De 22 twee- en driekamerappartementen hebben woonoppervlakten van 70 t/m 80 m2. De appartementen zijn ruim en licht, hebben een unieke indeling en een balkon of tuin. De appartementen zokm zeer energiezuinig, voorzien van vloerwarming, een warmtepomp en aangesloten op zonnepanelen. Het gebouw is ontworpen door Weusten Liedenbaum Architecten en gerealiseerd door ReinBouw BV uit Dieren. 

Op de bank genieten van mijn huis 
Mandy is een van de nieuwe bewoners en de 30-jarige IJsselsteinse was blij verrast met de woningaanbieding. “Afgelopen jaren heb ik op van alles gereageerd, maar telkens werd ik het niet. Er zijn weinig woningen, als alleenstaande mag je niet op alles reageren of ik verdien net iets te veel, maar kopen kan ook niet. Ik was er wel klaar mee en toen kwam dit bericht. Het appartement is mooi en Hoef en Haag is gezellig. Ik zie mijzelf hier wel settelen. Ik kan niet wachten totdat ik op mijn bank zit om te genieten van mijn huis en dat het nu eindelijk is gelukt.”

Betaalbaar wonen voor iedereen 
Met huurprijzen vanaf 619 euro zijn de appartementen bereikbaar voor verschillende huishoudens (1 t/m 3 personen) uit diverse inkomensgroepen. Hierdoor kunnen woningzoekenden met lagere inkomens er ook wonen en in combinatie met lage energiekosten zorgt dit voor betaalbare woonlasten.

Ed de Groot: “Bij toewijzing van een aantal appartementen heeft LEKSTEDEwonen voorrang gegeven aan jongeren t/m 29 jaar, 65-plussers en lokaal woningzoekenden. Vanwege de grote vraag naar huurwoningen vinden wij het belangrijk dat verschillende doelgroepen comfortabel en betaalbaar kunnen wonen in wijken en buurten met een gemêleerde samenstelling. Ook in dit project is dat weer goed geslaagd.” 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier