Foto: 123rf.com

Sinterklaas hoopt in Vianen op heel veel kleurplaten

  •   keer gelezen

VIANEN • Het liefst hadden Sint en zijn pieten natuurlijk gewoon voet aan wal gezet in Vianen. Niets leuker om de inwoners, en juist de jongsten, weer even te zien en te ontmoeten. Maar dat kan dit jaar jammer genoeg niet doorgaan.


Ondernemers Vereniging Vianen wil er ook dit jaar echter het beste van maken en daarom is er een ander plannetje bedacht. 

“We wilden wel wat doen”, zo laten Rutger Leeuwis en Albert Steehouder namens de OVV weten. En zo is er een kleurplaatactie in het leven geroepen. De kleurplaat, die onder andere in Het Kontakt staat afgedrukt, maar ook is uitgedeeld op scholen, moet natuurlijk zo mooi mogelijk ingekleurd worden. Wanneer deze klaar is, kunnen kinderen de plaat op 14 en 18 november tussen 10:00 en 16:00 uur inleveren aan de Voorstraat 11 in Vianen.

“Wanneer kinderen de kleurplaat hier inleveren, krijgen zij pepernotendeeg van Echte Bakker Steehouder. Daar krijgen zij ook een recept bij zodat ze thuis de lekkerste pepernoten kunnen bakken. Bovendien krijgen de kinderen ook nog een pepernotendiploma, waar ter plekke hun naam op wordt geschreven.”

En dat is nog niet alles, zo vertelt Rutger. “Vanaf 14 november is de etalage van Voorstraat 11 ook helemaal in Sintstijl ingericht. Dat is mede te danken aan vvv Vianen en Flinn Winkelcafé. 

“Andere jaren was in dit pand een Sinterklaashuis, waar kinderen onder andere konden zien waar Sint zijn cadeautjes bewaard en hoe hij bijvoorbeeld slaapt. Dat gaat nu natuurlijk niet. Maar in de etalage is genoeg te zien. Er wordt bijvoorbeeld met lichtjes gewerkt, waarbij steeds allerlei dingen uitgelicht worden, zoals bijvoorbeeld de staf van Sinterklaas oplicht. Op deze manier proberen we er toch iets leuks van te maken.”

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier